TFF’den Fenerbahçe’ye ceza indirimi

Fenerbahçe, Süper Kupa'dan çekildiği için PFDK tarafından 4 milyon TL cezaya çarptırılmıştı. Bu ceza Tahkim Kurulu tarafından 400 bin TL'ye düşürüldü.

Spor 27 Nisan 2024
Fenerbahçe'ye Süper Kupa indirimi.

Fenerbahçe, 7 Nisan tarihinde oynanan Süper Kupa maçına 19 yaş altı takımıyla çıktı. Sarı-lacivertliler birinci dakikadaki Mauro Icardi’nin golünden sonra sahadan çekildi. Bu protestonun ardından Galatasaray hükmen galip sayıldı ve Süper Kupa’yı müzesine götürdü. Öte yandan sarı lacivertlilere 4 milyon lira para cezası verildi.

Fenerbahçe karara itiraz etti. TFF Tahkim Kurulu itirazı kabul etti ve 4 milyon liralık para cezası 400 bine indirildi. Ayrıca Fenerbahçe’nin deplasmanda oynadığı Fatih Karagümrük maçında çirkin ve kötü tezahürattan dolayı sarı lacivertlilere 500 bin lira para cezası verildi.

Trabzon’a da benzer indirim verilmişti

17 Mart akşamı Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası Fenerbahçeli futbolcular sahada sevinirken holiganların saldırısına uğramıştı. Bu olayın ardından Trabzonspor’a 6 maç saha kapama ve 4 milyon TL para cezası verilmişti. Kulüp tarafından yapılan itirazın ardından saha kapama cezası 4 maça para cezası ise 400 bin TL’ye indirilmişti. Fenerbahçe’ye de Süper Kupa’da yaşananlar ardından benzer indirim yapıldı.

Adana'da rekor gecesi... Galatasaray derbiyi rahat izleyecekAdana’da rekor gecesi… Galatasaray derbiyi rahat izleyecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.