Theo Walcott kramponlarını astı

34 yaşındaki İngiliz kanat oyuncusu Theo Walcott, futbol kariyerini noktaladığını açıkladı. Walcott uzun süre Arsenal forması giymişti.

Spor 19 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Walcott vedasını duyurdu.

Son olarak Southampton forması giyen Theo Walcott futbol kariyerini noktaladı. 34 yaşındaki futbolcu altyapısından yetiştiği kulüpte son 3 sezonunu geçirdikten sonra emekli olmaya karar verdi.

Henüz 17 yaşında Ocak 2006’da 10.5 milyon Euro karşılığında Arsene Wenger yönetimindeki Arsenal’a transfer olan yıldız adayı, burada 12 sene geçirdi. Walcott, 2018 Ocak ayına kadar burada oynadı. 2018 Ocak’ta Everton’a 22.5 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Burada yaklaşık 2.5 sene geçiren Walcott, Ekim 2020’de kiralandığı Southampton’a bir sonraki yaz serbest oyuncu olarak transfer oldu. Walcott emeklilik kararını resmi olarak duyurdu.

Büyük bir potansiyel olarak başladığı futbol kariyerinde vadettiklerini gerçekleştiremeyen ancak uzun süre boyunca Arsenal’da forma giyen İngiliz, 3 FA Cup ve 2 Community Shield zaferi yaşadı. Kulüp kariyerinde 567 maça çıkan oyuncu 132 gol atıp 95 asist yaptı. İngiliz Milli Takım formasını 47 kez terleten kanat oyuncusu 8 gol buldu.

Patron çıldırdı! Transferde Suudi Arabistan yazıPatron çıldırdı! Transferde Suudi Arabistan yazı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.