İşte sporda salı mesaisinin getirdikleri

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 9 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında çarşamba günü öne çıkan gelişmeler.

NCAA erkek basketbolunda Connecticut Üniversitesi üst üste ikinci kez şampiyon oldu. UConn turnuvanın iyi takımlarından Purdue’yu 75-60 mağlup ederek zafere ulaştı. Takım altı turnuva maçını ortalama 23.3 sayı farkla kazanarak görkemli bir şampiyonluğa ulaştı. Koç Dan Hurley maç sonrası hisleri sorulduğunda “Yine farklı şekilde kazandık… Sanırım” dedi. UConn geçen sezon şampiyonluğa uzanırken rakiplerini ortalama 20.0 sayı farkla yenmişti.

UConn’da Stephon Castle 15 sayıyla oynarken draftın ilk turundan seçilip NBA’e gitmesi beklenen Donovan Clingan 11 sayı attı. Maçın kilit oyuncusu 20 sayıyla oynayan Newton oldu. Öte yandan Zach Edey’nin 37 sayı ve 10 ribauntluk olağanüstü performansı galibiyete yetmedi. Kanadalı basketbolcunun draftta seçilip NBA’e adım atması bekleniyor. UConn bu sonuçla beraber altıncı kez çıktığı turnuva finalinde altıncı zaferine uzandı.

Son beş yılın en fazla izlenen basketbol maçı: Iowa-South Carolina

Iowa-South Carolina karşılaşması son yılların en fazla izlenen basketbol maçı oldu.

NCAA kadın basketbolunda final heyecanı pazar akşamı yaşandı. Türkiye saatiyle 22.00’de oynanan maçta South Carolina, Iowa’yı 87-75 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Takım son üç senede ikinci kez şampiyon oldu. Bu başarıya ulaşırken Iowa’nın Caitlin Clark büyüsünü de sona erdirdi. Ancak o büyü WNBA’de sürecek. Bireysel rekorları alt üst eden, tüm sayı rekorlarını eline geçiren Clark her ne kadar NCAA kariyerini şampiyonluk kazanamadan noktalıyor olsa da kadın basketbolu için olağanüstü adımlar attı. Clark maçların büyük heyecanla izlenmesini ve takip edilmesini sağlayan bir aura yarattı. Bu aura rakamlara yansıdı.

ABD’deki ulusal kanallar ABC ve ESPN üzerinden yayınlanan final karşılaşması ortalama 18.7 milyon kişi tarafından izlendi. 2019’dan bu yana ülkede daha fazla izleyici çeken organizasyonlar Amerikan futbolu, Dünya Kupası ve olimpiyatlardı. Dolayısıyla bu karşılaşma son beş senede en fazla izlenen maç oldu. Karşılaşma bir ara 24 milyon anlık izleyiciye ulaştı. Bundan önce en fazla izlenen basketbol maçı 2019’da NCAA erkek basketbol şampiyonluk karşılaşması olan Virginia-Texas Tech maçıydı. Söz konusu mücadeleyi CBS üzerinden 19.6 milyon kişi izlemişti. 18 milyonun üzerinde izleyici çeken son NBA maçı 2019 final serisi altıncı maçıydı. Golden State Warriors ve Toronto Raptors’ı karşı karşıya getiren mücadeleyi ortalama 18.34 milyon kişi takip etmişti.

Bu gurur Can Pelister’in

Can Pelister’e büyük gurur.

Los Angeles Lakers’ın scout’u Can Pelister, “Forbes 30 Under 30 Europe 2024” listesinde spor oyunları alanında takip edilen 30 yaş altı 30 kişiden biri olarak seçildi. Pelister, Lakers için gelecek vaat eden genç yetenekleri bulmak için dünyayı dolaşıyor. Yetenekli isim Lakers’ın son draft’ında Almanya ve Ukrayna gibi ülkelerden genç yetenekleri seçmesinde önemli bir rol oynamıştı.

Paris Olimpiyatları’na karekod ayarı

Fransa’nın başkenti Paris’te, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine yalnızca karekod okutularak girilebilecek. Ulusal basındaki haberlere göre, Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninin yapıldığı bölgeye girmek isteyenler, 10 Mayıs itibariyle İçişleri Bakanlığının erişime açacağı platforma kayıt yaptırabilecek. Kayıt yaptıranlara, törenin yapıldığı bölgeye erişebilmek için okutmaları gereken bir karekod gönderilecek. Bölge sakinleri için de geçerli olacak bu karekod uygulaması, törenden 1 hafta önce başlayacak. Başkentten geçen Seine Nehri etrafında yapılacak tören nedeniyle yaklaşık 15 metro durağı bu süreç içinde kapalı kalacak.

Hasan Arat, UEFA Başkanı Ceferin’le görüştü

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Cenevre’de UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile bir araya geldi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Başkan Hasan Arat’ın UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’le görüştüğünü şu sözlerle duyurdu:

Uluslararası Spor camiasından dostlukları bulunan Hasan Arat ve Aleksander Ceferin, UEFA Merkezindeki ziyarette Avrupa ve Türk Futbolu üzerine sohbet ettiler. Buluşmada, Başkanımız Hasan Arat Ceferin’e Beşiktaş’ın gelecek planları üzerine bilgiler verdi, görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette; Sayman Üye, Finansman ve Anonim Şirketten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kaan Şakul ile UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı da yer aldı.

Başkanımız Hasan Arat, buluşmanın sonunda Aleksander Ceferin’e isminin yazılı olduğu Beşiktaş forması hediye etti.

EuroCup’ın en iyisi TJ Shorts

EuroCup’ta 2023-24 sezonunun en değerli oyuncusu Paris Basketball’un gardı TJ Shorts oldu. Shorts, koçlar, takım kaptanları, taraftarlar ve basın mensuplarının katıldığı oylamada birinci oldu. Paris Basketball, bu sezon final serisi öncesi çıktığı toplam 21 maçta 20 kez kazandı ve tek mağlubiyetini Beşiktaş’a karşı aldı. Oyuncu normal sezonu 17.3 sayı, 3.1 ribaunt, 7.6 asist, 1.8 top çalma gibi ortalamalarla kapadı. Çeyrek finalde Badalona’ya karşı 21 sayı, 3 ribaunt ve 9 asistle oynarken yarı final serisinde London Lions’a karşı iki maçta 22.0 sayı, 5.0 ribaunt, 6.0 asist, 4.0 top çalma ortalamaları yakalayıp takımının finale çıkmasında önderlik etti.

Fenerbahçe’de Marco Fenoglio sesleri

İtalya basınında çıkan haberlere göre Sultanlar Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, gelecek sezon için takımın başına İtalyan başantrenör Marco Fenoglio’yu getirmeye karar verdi. Sezonu milli voleybolcu Saliha Şahin’in de oynadığı Polonya ekibi Chemik Police’de geçiren başantrenörün yardımcılığını Stefano Micoli’nin yapacağı iddia edildi. Micoli ve Fenoglio ikilisi geçmişte Slovakya, Novara ve Bergamo’da birlikte çalışmışlardı.
İtalyan basınından bu tip iddialar gelirken Türk basını tam aksini yazdı. Sultanlar Ligi’nin yayıncısı olan TRTSpor’un geçtiği bilgiye göre Fenerbahçe için şu anda böyle bir durumun söz konusu olmadığı, tüm odağın final serisine çevrilmiş durumda olduğu ve koç ekibiyle ilgili kararların sezon bittikten sonra alınacağı söylendi.

Sutopu finalinde ENKA’nın rakibi Galatasaray

Galatasaray, lig finaline yükseldi.

Sutopu Süper Lig yarı final serisinde Heybeliada ile eşleşen Galatasaray seride durumu 3-0’a getirerek finale yükseldi.  Serinin ikinci maçında Heybeliada ile Kalamış Engin Bora Sutopu Havuzu’nda karşılaşıp mücadeleyi 22-6 kazanan Galatasaray, adını finale yazdırdı. Normal sezonda elde ettiği galibiyetler sebebiyle seriye 1-0 önde başlayan sarı-kırmızılılar, ilk maçta da rakibini 22-5’yle geçmişti.
Galatasaray, final serisinde ENKA ile karşılaşacak. Cim-bom bu seriye de 1-0 önde başlayacak. Sutopu’nda şampiyonu belirleyecek final etabı 1,3, 5 ve 8 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Seride üç galibiyet elde eden takım 2023-2024 sezonu şampiyonu olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.