TikTok videosunun yarattığı kelebek etkisi Galatasaray’a yaradı

Kulübün resmi TikTok hesabından yayınlanan videoyu ırkçılık olarak algılayan Victor Osimhen bu sebeple Napoli'yle gönül bağını koparmıştı. Yapılanı unutmayan Nijeryalı kulübüne bonservis geliri kazandırmamayı seçerek Galatasaray'a imza attı.

Spor 3 Eylül 2024
TikTok'un bozduğu ilişki Galatasaray'a yaradı.

Diego Armando Maradona’nın 1987 ve 1990 yıllarında kazandırdığı iki lig şampiyonluğunun ardından uzun bir bekleyişe geçen Napoli bu süreçte Edinson Cavani, Gonzalo Higuain ve Dries Mertens gibi dünyaca ünlü golcülere formasını giydirme fırsatı buldu. Bunca süperstara karşın İtalya’nın güneyindeki kulübü 33 yıllık aranın ardından şampiyonluğa taşıyan isim ise Victor Osimhen oldu. Luciano Spaletti yönetimindeki takımın as santrforu olan Osimhen o sezonu 26 kez rakip fileleri sarsarak Serie A gol kralı olarak noktaladı ve yıllardır beklenen şampiyonluğun kazanılmasında aslan payının sahibi oldu. Napoli ve Osimhen’in arası ise şampiyonluğun hemen bir sezon sonrasında ilginç bir olay nedeniyle düzelmemek üzere bozuldu.

TikTok videosu arayı açtı

Futbol sahalarında yaşanan ırkçı saldırılarla sık sık gündeme gelen İtalyan futbolunda Victor Osimhen de benzer süreçlerden geçti. Şampiyon oldukları 2022-23 sezonunun henüz ilk maçında Hellas Verona deplasmanında ev sahibi taraftarların maymun sesi çıkararak ırkçı saldırıda bulundukları Nijeryalı attığı gol sonrası rakip tribünlere dönerek yaşananlara tepki göstermişti. O sezonu şampiyon tamamlayan Osimhen birçok siyahi oyuncunun başına gelen şekilde rakip takım taraftarlarının ırkçılığına maruz kalsa da bir sezon sonra yaşananlar Osimhen ve kulübü arasındaki bağı onarılamaz şekilde kopardı.

Napoli’nin resmi TikTok hesabından paylaşılan iki video Osimhen kampında şok etkisi yarattı. TikTok’un diline uygun olarak hiciv temalı hazırlanan videoların ilkinde Nijeryalı oyuncu hindistan cevizine benzetilirken bir diğer videoda kulübün resmi hesabı yine kendi oyuncusunun kaçırdığı penaltıyla dalga geçmeyi tercih etti. Bu videoların internette yayılması sonrası bir anda ortalık karıştı. Napoli resmi hesabı videoları yayından kaldırsa da golcü oyuncunun menajeri sert bir açıklama yayınladı.

Dava açmakla tehdit etti

Victor Osimhen’in menajeri Roberto Calenda, Napoli kulübünü TikTok’ta yayınlanan videoları gerekçe göstererek dava etmekle tehdit etti. İtalyan menajer yaptığı açıklamada “Napoli’nin resmi TikTok hesabında olanlar kabul edilemez. Napoli’ye karşı dava açma hakkımızı saklı tutuyoruz” dedi. Bu gelişmelerin ardından Osimhen, Napoli’nin tüm sosyal medya hesaplarını takipten çıktı.

Ligin son düzlüğünde yaşanan bu olayın hemen ardından takımının Udinese’ye karşı oynadığı maça ilk 11’de başlayan Osimhen attığı golden sonra sevinmedi. Kulübüyle bu süreçte bağları tamamen koparan Nijeryalı golcü 37’nci haftada oynanan Fiorentina maçına sakatlığını gerekçe göstererek çıkmadı fakat Osimhen’in sakatlığı da Napoli tarafından inandırıcı bulunmadı.

Conte’nin gelişi sonrası bağlar tamamen koptu

Napoli’de Antonio Conte’nin teknik direktörlük görevine getirilmesinin ardından zaten sürüncemede olan Osimhen ve Napoli ilişkisi tamamen koptu. Romelu Lukaku’yu kadrosuna katan İtalyan temsilcisi durumun onarılamaz hale geldiği Osimhen’i gözden çıkarıp dokuz numaralı formayı Belçikalı yeni transfere verdi. Bu süreçte İtalyan kulüp, Mbappe’yi Real Madrid’e kaptıran PSG ve transferdeki bonkör tavırlarıyla dikkat çeken Chelsea başta olmak üzere bir çok ekipten teklifler alsa da Osimhen uzun süre transfer olmamakta diretti. Golcü oyuncunun bu tavrı sonrası Napoli de Suudi Arabistan ligi ekiplerinden Al-Ahli’den gelen tekliflerde bonservis pazarlığını çok sıkı yaparak Osimhen’in gidişinin önüne ket vurdu. Arabistan ekibi Osimhen’e yıllık 40 milyon euro maaş teklif etmişti, Napoli’nin son anda 5 milyon euro bonus istemesi sebebiyle gerçekleşmeyen transfer Osimhen cephesinde gemilerin tamamen yakılmasına neden oldu.

Sözleşmesinde 130 milyon euro serbest kalma maddesi olan Osimhen bu bedeli kırgın ve kızgın olduğu Napoli’ye kazandırmamak adına direnmeyi tercih etti. Avrupa’nın büyük ligleri ve Suudi Arabistan’da transfer penceresinin kapanmasının ardından Napoli’de kalmayı sürdüren Nijeryalı golcünün en azından maaş yükünden kurtulmayı kendilerine kâr sayacak hale gelen İtalyan temsilcisi transferin açık olduğu Türkiye’den Galatasaray’la iletişime geçti.

Fırsat transferi kovalayan Galatasaray yönetimi 2 Eylül gününün sabah saatlerinde Napoli’den gelen teklif üzerine görüşmelere başladığı oyuncuyu sabaha karşı İstanbul’a getirmeyi başardı. Bir gün içerisinde gelişip sonuçlanan transfer öyküsünde üzerine en çok mesai harcanan konu Osimhen’in serbest kalma bedeli konusunda yaşandı. 130 milyon euro’luk serbest kalma bedelinin daha düşük bir seviyeye çekilmesi konusunda ısrarcı olan Nijeryalı aksi taktirde Galatasaray’a gitmeyeceğini ve gerekirse Napoli’de kadro dışı kalmayı sürdürüp maaşını almaya devam edeceğini temsilcileri ve avukatları aracılığıyla İtalyan kulübünün yönetici heyetine iletti. Galatasaray’dan İbrahim Hatipoğlu, Cenk Ergün ve yetkili menajer George Gardi’nin de bulunduğu ortamda yaşanan bu pazarlık süreci sonrası Napoli’nin inadı kırıldı ve Osimhen’in istediği oldu. Bir yıllığına sarı-kırmızılı kulübe kiralanan Nijeryalı golcünün Napoli’deki serbest kalma bedeli 130 milyon euro’dan 75 milyon euro’ya düşürüldü.

Galatasaray’la resmi sözleşmeye imza atan Osimhen haziran ayına kadar sarı-kırmızılı formayı terletecek. İmza sonrası milli ara için Nijerya Milli Takımı kampına katılacak Osimhen, ara dönüşü Florya’da takımıyla çalışmalara başlayacak.

Dünyanın en değerli dördüncü santrforu Galatasaray'da: Victor Osimhen!Dünyanın en değerli dördüncü santrforu Galatasaray’da: Victor Osimhen!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.