Toprağın kraliçesi Swiatek Roland Garros’da üst üste üçüncü kez şampiyon!

Roland Garros tek kadınlar finalinde son iki yılın şampiyonu Iga Swiatek, kariyerinin ilk Grand Slam finaline çıkan Jasmine Paolini'yi 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Spor 8 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Iga Swiatek Rolland Garros'da dördüncü kez şampiyon oldu.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Roland Garros’da tek kadınlar finali heyecanı yaşandı. Philippe Chatrier kortunda oynanan maçta dünya bir numarası Iga Swiatek’le 12 numaralı seribaşı İtalyan raket Jasmine Paolini karşılaştı.

Toprak kortta her zaman başarılı bir grafik çizen Polonyalı Swiatek bu maçta da çok zorlanmadı ve kariyerinin ilk Grand Slam finalini oynayan rakibini 1 saat 8 dakika süren karşılaşma sonucu 6-2 ve 6-1’lik setlerle 2-0 mağlup etti.

Bu sonuçla 23 yaşındaki Swiatek Roland Garros’daki üst üste üç, toplamda ise dördüncü zaferini elde etti. Polonyalı raket 2005-06 ve 07 yıllarında Paris’te zafere uzanan Justine Henin’in ardından Fransa Açık’ı üst üste üç kere kazanan ilk kadın tenisçi de oldu.

Fransa Açık'ta tek erkekler finalinin adı Carlos Alcaraz-Alexander ZverevFransa Açık’ta tek erkekler finalinin adı Carlos Alcaraz-Alexander Zverev

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.