Toprak iki yarışta da ikinci: Bulega’yla farkı açtı

Sakatlıktan dönen Toprak Razgatlıoğlu Aragon hafta sonunun son gününde çıktığı iki yarışta birden ikinci oldu. Milli sporcu böylece İspanya'dan şampiyona liderliğindeki puan farkını artırarak ayrıldı.

Spor 29 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Sakatlıktan dönen Toprak Aragon'dan istediğini alarak ayrıldı.

Fransa’da geçirdiği kaza sonrası iki yarış hafta sonunu kaçıran Toprak Razgatlıoğlu’nun dönüşü Aragon’da olmuş, milli motosikletçi cumartesi günü koşulan ilk yarışta beşinci sıradan start almasına rağmen ikinciliğe yükselmeyi başarmıştı. Toprak pazar günü koşulan Superpole ve ana yarışta da sahne aldı.

Superpole yarışının dördüncü turunda Bulega’yı geçerek ilk sıraya yükselen Toprak zirvedeki yerini son tura kadar korudu. Ne var ki bitime kilometreler kala Bautista’nın atağını savunamayan milli sporcu Superpole yarışında ikinciliğe razı oldu. Bulega ise üçüncü olup podyumu tamamladı.

Hafta sonunun ana yarışına ise ikinci sıradan başlayan Toprak yarışı başladığı yerde tamamlayarak sakatlık dönüşü çok kritik puanları hanesine yazdırdı. Zafer tıpkı günün ilk yarışında olduğu gibi Bautista’ya giderken Bulega da bir kez daha üçüncü oldu.

Toprak Razgatlıoğlu böylece şampiyonada zirve için yarıştığı Bulega’yla arasındaki farkı açarak Aragon’dan ayrıldı. Superbike’ta heyecan 13 Ekim’de Estoril’de sürecek.

Jorge Martin Endonezya'dan mutlu ayrıldıJorge Martin Endonezya’dan mutlu ayrıldı

Toprak Razgatlıoğlu: “Hep birinci olup sonrasında ikinci olmak gerçekten artık beni üzmeye başlıyor

Superbike’ta 2024 sezonunun bitimine iki ayak kala liderliğini sürdüren Toprak Razgatlıoğlu tek hedefinin Portekiz yarışlarında birincilik kürsüsüne çıkmak olduğunu söyledi. Milli sporcu yarış sonrası verdiği demeçte şunları söyledi:

“İlk günden beri hedefimiz birincilikti ama gerçekten rakipler zorluydu. Özellikle Ducati’nin bu pistteki avantajı gerçekten bizi çok zorladı. Özellikle Alvaro Bautista bu pistte senelerdir çok güçlü, her zaman birinci luyor. Düne göre bugün o da kendini geliştirmiş. Bugün gerçekten çok hızlı başladı ve hızlı bitirdi. Şu andaki odak noktam tamamen Portekiz’deki yarışı kazanmak. İnşallah orada 3’te 3 yaptıktan sonra zaten İspanya’ya (Jerez pisti) şampiyon olmaya gideceğiz. O yüzden benim için önemli olan o yarışlarda birinci olmak. Çünkü, hep birinci olup sonrasında ikinci olmak gerçekten artık beni üzmeye başlıyor. O yüzden tekrardan bir birinciliğe çıkmam gerekiyor. En büyük hedefim Portekiz’de birincilik basamağına çıkmak.”

Toprak pistlere döndü: Beşinci başladığı yarışta ikinci olduToprak pistlere döndü: Beşinci başladığı yarışta ikinci oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.