Toprak Razgatlıoğlu BMW ile siftahı beşincilikle yaptı

Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2024 sezonu, Avustralya'nın Phillip Island Pisti'ndeki yarışla başladı. Yeni takımı BMW ile ilk yarışına çıkan Toprak Razgatlıoğlu beşinci oldu.

Spor 24 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Toprak Razgatlıoğlu, yeni takımı BMW ile ilk yarışına çıktı.

WorldSBK’de 2021 yılının şampiyonu milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2022 ve 2023 yıllarında Dünya Superbike Şampiyonası’nda ikinciliği kazandı. Mili sporcu, yarışlarda 115 podyum gördü, 39 yarış kazanırken 33 tur rekoru kırdı.

Toprak Razgatlıoğlu, yeni takımı ROKiT BMW Motorrad ile ilk yarışına 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’na start verilen Avustralya’nın Phillip Island Pisti’nde çıktı. Milli sporcu yeni takımıyla ilk yarışını beşinci tamamlarken Aruba.it ekibinden İtalyan Nicolo Bulega birinci, Pata Prometeon Yamaha’dan İtalyan Andrea Locatelli ikinci, GoEleven takımından bir diğer İtalyan sürücü Andrea Iannone ise üçüncü sırayı elde etti. Superbike’ta Avustralya etabının ikinci yarışı, yarın Türkiye saati ile 08.00’de koşulacak.

Bahattin Sofuoğlu altıncı oldu, Can Öncü ilk turda yarış dışı kaldı

2024 Dünya Supersport Şampiyonası sezonunun Avustralya’daki ilk etabında MV Agusta Reparto Corse adına yarışan milli sporcu Bahattin Sofuoğlu altıncı oldu. Kenan Sofuoğlu’ndan sonra Dünya Supersport Şampiyonası’nda en fazla yarışa çıkan Türk sporcu unvanını sahibi olan Can Öncü, Philip Island Pisti’nde kariyerinin 77. başlangıcını yaptı. Kawasaki Puccetti takımında mücadele eden milli sporcu ilk turda rakibiyle yaşadığı temas nedeniyle düştü ve yarışı bitiremedi.

Barni Spark takımından İtalyan Yari Montella, müsabakayı birincilikle tamamladı. Pata Yamaha Ten Kate ekibinin İtalyan pilotu Stefano Manzi ikinci, MV Agusta Reparto Corse’den Alman Marcel Schroetter üçüncü sırayı aldı. Supersport kategorisinin Avustralya’daki ikinci yarışı, yarın Türkiye saati ile 06.30’da başlayacak.

Yarış takvimi

Dünya Superbike ve Supersport Şampiyonaları’nda 2024 sezonunda 12 yarış yapılacak. Yarışların yeri ve tanihi şöyle…

23-25 Şubat: Phillip Adası / Avustralya

22-24 Mart: Barselona-Katalonya / İspanya

19-21 Nisan: Assen / Hollanda

14-16 Haziran: Misano / İtalya

12-14 Temmuz: Donington Park / İngiltere

19-21 Temmuz: Autodrom Most / Çekya

9-11 Ağustos: Algarve / Portekiz

23-25 Ağustos: Balaton Park / Macaristan

6-8 Eylül: Nevers Magny-Cours / Fransa

20-22 Eylül: Cremona / İtalya

27-29 Eylül: Aragon / İspanya

18-20 Ekim: Jerez – Angel Nieto / İspanya

Savaşın ortasında oyun, set ve maç!Savaşın ortasında oyun, set ve maç!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.