Toprak Razgatlıoğlu MotoGP’ye geçmek istiyor

Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu'nun 2024 sonrasında MotoGP'ye geçmek istediğini BMW'ye bildirdiklerini açıkladı.

Spor 21 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP'ye doğru.

Toprak Razgatlıoğlu Superbike Dünya Şampiyonası’nda bu sezonki performansıyla öne çıkıyor. Toprak, BMW ile beraber şampiyonada liderlik ipini göğüslüyor. Başarılı isim Misano’yu domine edip üç yarışı da kazanarak İtalya’ya damgasını vurmuştu. Toprak, şampiyonada 21 puan farkla liderliğe yükseldi.

Sofuoğlu açıklamasında “BMW ile işler çok iyi gidiyor. Bu bölüm bizi başka bir seviyeye taşımış durumda. MotoGP padoğunda şimdiden gelecek yıl için Toprak’a büyük ilgi var. BMW ile iki yıllık bir sözleşmemiz var fakat bu yılın sonunda Dünya Superbike Şampiyonası’ndan ayrılmak ve MotoGP’ye geçmek istediğimizi BMW’ye bildirdim. Onlara Toprak’ın isteğinin bu olduğunu açıkladım. BMW ile hedefimiz bu iki sezonda Dünya Şampiyonluğunu kazanmaktı. Fakat işler şimdiden çok iyi gidiyor, Toprak’ın performansları olağanüstü.” diye konuştu.

Sofuoğlu, Toprak’ın bu performansla beraber bir üst basamağa adım atmak istediğini belirttiği açıklamalarında “Toprak bu anı geçiş yapmak için kullanmak istiyor. BMW’ye de bunu söyledim. Fakat henüz tam olarak nasıl olacağını bilmiyoruz çünkü BMW ile anlaşmaya varmamız gerekiyor. Bu aynı zamanda gelecekle de ilgili bir karar. Hepimiz BMW’nin MotoGP Dünya Şampiyonası’na girmek istediğini biliyoruz. Eğer tüm taraflar Toprak’ın isteklerini kabul ederse, ben de bu dileği gerçekleştirmeye çalışacağım.” dedi.

İtalya'da Toprak rüzgarı: Üç yarış üç zafer!İtalya’da Toprak rüzgarı: Üç yarış üç zafer!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.