Toprak Razgatlıoğlu, Portekizde ikinci oldu

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu Dünya Superbike Şampiyonası’nın Portekiz’de düzenlenen 11. ayağında ilk yarışı ikinci sırada bitirdi.

Spor 1 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Genel sıralamada Toprak Razgatlıoğlu ikinci durumda.

Portimao Pistinde düzenlenilen yarışta, 25 yaşındaki milli motorcu Toprak Razgatlıoğlu damalı bayrağı ikinci sırada gördü. Yarışı, şampiyona lideri olan ve Ducati takımı için yarışan Alvaro Bautista birinci ve Kawasaki için yarışan Büyük Britanyalı Jonathan Rea üçüncü bitirdi.

Bu sonuçla Ducati puanını 605’e çıkartarak takımlar klasmanında şampiyonluğunu ilan etti.
Sürücüler klasmanında 529 toplayan İspanyol Bautista’nın hemen arkasında, ikinci sırada 477 puanlı Toprak Razgatlıoğlu bulunuyor. 2021 yılında Superbike’ta şampiyon olan Toprak Razgatlıoğlu bu sezon 31 yarışta 7 kez galip geldi. Portekiz ayağında haftanın ikinci yarışı bugün saat 16.00’da yapılacak.

Toprak Razgatlıoğlu'ndan 100. podyumToprak Razgatlıoğlu’ndan 100. podyum

Bahattin Sofuoğlu Portekiz’de 7’nci, Can Öncü 14’üncü oldu

Dünya Supersport Şampiyonası’nın Portekiz ayağında ilk yarışta milli motosikletçilerden Bahattin Sofuoğlu 7’nci, Can Öncü 14’üncü sırada yer aldı. Algarve Pisti’nde yarışı, Ducati pilotu Nicolo Bulega birinci, Yamaha pilotu Stefano Manzi ikinci, bir başka Yamaha pilotu Jorge Navarro ise üçüncü sırada bitirdi. Bu sonuçla pilotlar genel klasmanında 433 puana sahip Ducati pilotu Nicolo Bulega, sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyonluğu garantiledi.

Manchester'da yas, Liverpool'da isyan, Arsenal'da sevinçManchester’da yas, Liverpool’da isyan, Arsenal’da sevinç

Genel klasmanda Yamaha pilotu Stefano Manzi 343 puanla ikinci, MV Agusta Reparto Corse pilotu Marcel Schroetter ise 280 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Bahattin Sofuoğlu ise genel klasmanda 168 puanla 5’inci, Can Öncü ise 67 puanla 14. sırada yer alıyor. Milli motosikletçiler, bugün saat 14.30’da hafta sonunun ikinci yarışında ter dökecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.