Toprak Razgatlıoğlu tarih yazdı: Üst üste 10’uncu zafer

Superbike'ta mücadele eden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu zaferlerine bir yenisini daha ekledi. Toprak üst üste çıktığı onuncu yarıştan da damalı bayrağı ilk sırada görerek ayrıldı.

Spor 21 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Toprak zaferlerine bir yenisini daha ekledi.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu Superbike’ın Çekya etabında cumartesi günü düzenlenen birinci yarışı kazanması sonrası pazar gününde de üstün performansını sürdürmeye devam etti. Günün ilk etkinliği olan Super Pole yarışına ilk cepten başlayan toprak kötü startının ardından önce Bulega ardından da Bautista’ya geçildi.

Devamında tempo tutturan toprak birkaç tur içerisinde iki muhteşem atakla geçişler gerçekleştirerek ilk sırayı yeniden ele geçirdi. Zirveye yerleştikten sonra aradaki farkı açan milli sporcu damalı bayrağı ilk sırada görerek Superbike’taki 50’nci zaferini elde etti. Yarışın sonlarında Toprak’ın genel klasmandaki rakiplerinden Bautista, Bulega’ya yaptığı atak sonrası çakıl havuzuna uçarak yarış dışı kaldı.

Çekya’da hafta sonunun son etkinliği olan ikinci yarışta da ilk cepten başlayan Toprak yine yerini Nicolo Bulega’ya kaptırdı. İlk turda Alvaro Bautista ise Danilo Petrucci’yle yaşadığı temas sonrası yarış dışı kaldı. Toprak yerini kaptırdığı Bulega’yı birkaç turluk kovalamacanın ardından güzel bir atakla geçerek ilk sırayı aldı. Devamında hızla arayı açan BMW sürücüsü bir kez daha galip gelerek üst üste 10’uncu zaferini elde etti.

Yarışın ardından arkadaşıyla tavla oynayarak zaferini kutlayan Toprak daha sonra motosikletine binerek Türk bayrağını Çekya’da dalgalandırdı.

Toprak Razgatlıoğlu genel klasmanda 303 puanla liderliğini sürdürdü. İtalyan sporcu Nicolo Bulega 239 puanla ikinci, İspanyol sporcu Alvaro Bautista da 199 puanla üçüncü sırada yer aldı. Sezonun yedinci ayağı Portekiz’de 9-11 Ağustos’ta koşulacak. Toprak Portekiz’deki ilk yarışı kazanırsa üst üste 11’inci zaferini yaşayacak ve Jonathan Rea ile Alvaro Bautista’ya ait rekora ortak olacak.

Biri Toprak Razgatlıoğlu'nu durdursun: Bir zafer daha 'Çek'Biri Toprak Razgatlıoğlu’nu durdursun: Bir zafer daha ‘Çek’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.