Toprak rekoru Yusuf Dikeç pozuyla kutladı; Üst üste 13 zafer!

Superbike'ın Portekiz ayağında cumartesi günkü yarışı kazanarak üst üste yarış kazanma rekoruna ortak olan Toprak Razgatlıoğlu pazar günü koşulan iki yarışta birden zafere ulaştı ve şampiyona rekorunu 13 galibiyete çekti.

Spor 11 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Toprak da akıma uydu, 12'nci zaferde tahtayı 12'den vurdu.

Superbike’ta Toprak Razgatlıoğlu fırtınası hız kesmeden devam etti. Portekiz’de Portimao pistinde sıralama turlarından galip çıkan Toprak hafta sonunun ilk yarışını da kazanarak üst üste 11’inci galibiyetini elde etmiş ve şampiyona rekorunu egale etmişti. Milli sporcu rekoru kırabilmek için pazar günü ilk olarak Superpole yarışında sahne aldı.

Superpole’a da ilk sıradan başlayan Toprak kötü startının ardından üçüncü sıraya geriledi. İlk turun sonunda muazzam bir atak yapan milli sporcu hem Lowes hem de Petrucci’yi geride bırakarak liderliği yeniden devraldı.

İlk sıraya oturmasının ardından aradaki farkı açan Toprak bir daha ardına bakmadı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek Superbike tarihinde art arda 12 yarış kazanan ilk ve tek isim olarak tarihe geçti. Toprak elde ettiği bu büyük başarıyı Yusuf Dikeç’e göndermede bulunarak yaptı ve bu esnada eğlenceli anlar ortaya çıktı.

Superpole’de kazandığı zafer ve kırdığı rekorun ardından “Çok mutluyum, şimdi artık daha rahatım. Umarım gelecekte çok daha fazla rekora gidebiliriz” diyen Toprak günün ilerleyen saatlerinde Portimao hafta sonunun son yarışı için ilk sıradan start aldı.

Startta yine Petrucci’ye geçilen Toprak günün ilk yarışına benzer bir şekilde yine çok vakit kaybetmeden liderliği geri aldı. Ardından ufak bir hata yapan Toprak bu kez liderliği Lowes’a teslim etti. Çok geçmeden tempo tutturan Toprak bitime 15 tur kala rakibini geçerek bir kez daha liderliğe oturdu. Gerilerden gelen Bautista bitime beş tur kala Toprak’a atak yaptı ancak motordan düşünce arkalara geriledi. Toprak da bu mücadelede vakit kaybedince bu kez Bulega için liderlik şansı doğdu.

Kalan dilimde Bulega’ya karşı üst üste muhteşem savunmalar yapan Toprak rakibine geçilmedi ve damalı bayrağı ilk sırada görerek üst üste 13’üncü galibiyetine ulaştı, rekorunu biraz daha geliştirdi.

Bu zaferle Toprak’ın puanı 365’e geldi. En yakın rakibi Bulega 273’te kalırken Bautista 223 puanla bu ikiliyi takip etti. Superbike’ta sezonun bir sonraki yarışı 7-8 Eylül tarihlerinde Fransa’da.

Toprak Razgatlıoğlu artık efsaneToprak Razgatlıoğlu artık efsane

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.