Torpilsiz ve seyircisiz maçta Avrupa’nın süperi Fenerbahçe oldu

Normal şartlarda 2 Ekim akşamı oynanması planlanan ancak daha iki dakikası dolmadan tribün olayları nedeniyle ertelenen Avrupa Süper Kupası'nda Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yenerek kupayı müzesine götürdü.

Spor 3 Ekim 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe, Beşiktaş'ı mağlup etti ve Süper Kupa'yı ikinci kez müzesine götürdü.

Normal şartlarda 2 Ekim Çarşamba akşamı Basketbol Gelişim Merkezi’nde Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanması planlanan Avrupa Süper Kupası maçı tribün olayları nedeniyle bir gün sonra 16.00’ya ertelenmiştii. İlk çeyreğin bitimine 8.04 kala duran oyun aynı noktadan başladı.

Seyircisiz oynanan karşılaşma için salonda yalnızca iki ekibin yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları vardı. Karşılaşmanın ilk devresi fazlasıyla dengeli geçti. İlk çeyrek 16-16 tamamlandı. Beşiktaş ikinci çeyrekte Elif Bayram’la etkili oldu ve 26-22 ile öne geçti. Fenerbahçe 7-0’lık seri yakalasa da Beşiktaş geri adım atmadı ve Elif’in yıldızlaştığı anlarla öne geçti. İlk yarıda Elif 12, Hillsman 10 sayı atarken Fenerbahçe’de Badiane 8 sayı üretti. Devre 37-33 siyah-beyazlılar üstünlüğüyle sona erdi.

Torpil salona girdi: Avrupa derbisinde skandalTorpil salona girdi: Avrupa derbisinde skandal

İkinci yarıya Fenerbahçe iyi başladı. Gabby Williams’ın asistleri ve üçlükleriyle öne geçtiler. Skor 51-44’e kadar geldi. Üçüncü çeyreğin bitimine iki dakika kala Beşiktaş’ın yeni transferlerinden genç basketbolcu Nika Mühl şanssız şekilde dizinden sakatlandı. Çeyrek 55-51 Fenerbahçe üstünlüğüyle sonuçlandı.

Fenerbahçe’de son çeyrekte Sevgi Uzun da devreye girdi. Skorun dengeli dağıldığı sarı-lacivertlilerde dört oyuncu birden çift hanelere ulaşırken Sevgi üç sayılık basketlerle bir anda en skorer oyuncu konumuna geçti. Son dört dakikaya girerken Kanarya 73-59’la farkı 14’e taşımayı başardı. Sarı-lacivertliler kalan sürede farkın kapanmasına izin vermediler 79-63’le sahadan galip ayrıldılar. Fenerbahçe 2024 Avrupa Süper Kupası’nın sahibi oldu. 2023’te de aynı başarıya ulaşana Kanarya toplamda dördüncü Avrupa kupasını müzesine götürdü.

Sevgi Uzun 15 sayıyla oynarken Emma Meesseman 14 sayı, 6 ribaunt, 4 asist; Gabby Williams 11 sayı, 7 ribaunt, 5 asistle galibiyete etki etti. Beşiktaş’ta Hillsman 18, Elif ve Winterburn 14’er sayıyla oynadılar ancak yeterli olmadı. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Fransız Gabby Williams oldu.

Fenerbahçe’de Sevgi Uzun maç sonu açıklamasında “Çok heyecanlıydık. Dün de aslında çok heyecanlıydık. Maalesef talihsiz olaylar yaşandı. Buradan galibiyetle dönmek, arka arkaya 2. kez Süper Kupa’yı almak, yeni oluşmuş bir takım olsak da buradan galibiyetle ayrıldığımız için çok mutluyuz. Karşı takımı da emeklerinden dolayı tebrik ederim, onlar da çok iyi mücadele koydu ortaya. Katkı sağlayabildiğim için mutluyum. Yeni oluşan bir takımız, birbirinden önemli yetenekler var bu takımda. Çok eğlenceli olacağını düşünüyorum sezon boyunca. O yüzden bugün bunu kutlayıp, yarın bunu unutup önümüzdeki maçlarla devam edeceğiz” dedi.

Avrupa sahnesindeki Türk derbisinde olay: Madde yağdı, parke yandı, maç ertelendiAvrupa sahnesindeki Türk derbisinde olay: Madde yağdı, parke yandı, maç ertelendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.