Tottenham ikinci yarıda kendini ‘affettirdi’

Premier Lig’de son dönemin en formsuz takımlarından Tottenham sahasında Manchester United’ı ağırladı. Şampiyonlar Ligi potası adına büyük öneme sahip karşılaşma berabere tamamlandı.

Spor 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tottenham kendini ikinci yarıda affettirdi.

Tottenham, geçen hafta konuk olduğu Newcastle United’a 6-1 yenildi. Londra ekibinde oyuncular, maç sonrası yayınladıkları mesajda o gün tribüne gelen taraftarların bilet ücretlerini iade edeceklerine ve Manchester United maçında kendilerini affettirmek için ellerinden geleni yapacaklarına dair açıklama yayınladı. Ancak Manchester United maçı Tottenham’ın istediği gibi başlamadı. Konuk United, henüz 7. dakikada Jadon Sancho’yla 1-0 öne geçti. 44’te sezonun formda isimlerinde Marcus Rashford sahneye çıktı ve konuk ekip soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Tottenham ikinci yarıda toparlandı. Kuzey Londra ekibi 56’da Pedro Porro’yla farkı 1’e indirdi. 79’da Koreli süper yıldız Heung Min-Son sahneye çıktı ve durum 2-2 oldu. Maç bu skorla bitti.

Tottenham ilk yarıdaki oyunun ardından ikinci yarıdaki reaksiyonuyla beraber en azından ufak çaplı bir hezimetten kurtuldu ve taraftarına kısa vadede kendini affettirmiş oldu. Tottenham, 33 maç sonunda puanını 54’e yükseltirken; Manchester United 31 maç sonunda 60 puana geldi.

Premier Lig’de günün diğer sonuçları:

Southampton – Bournemouth 0-1

Everton – Newcastle United 1-4

'Winner' ceketli teknik direktör: Pep Guardiola‘Winner’ ceketli teknik direktör: Pep Guardiola

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.