Tour de France’da beşinci gün: Mark Cavendish rekor kırdı!

Fransa Bisiklet Turu'nda heyecan beşinci günde de devam etti. Etabı kazanan isim turda 15'inci kez mücadele eden Mark Cavendish oldu. Büyük Britanyalı sporcu turda 35. etap birinciliğini elde etti ve Tour de France'da en çok etap kazanan isim oldu.

Spor 3 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Tour de France'ın beşinci etabını kazanan Cavendish rekor kırdı.

Bisiklet sporunun en prestijli organizasyonu olan Tour de France’da İtalya ayağının sona ermesinin ardından heyecan Fransa topraklarına taşındı. Saint-Jean-de-Maurienne ile Saint-Vulbas yerel idareleri arasında koşulan 177.4 kilometrelik beşinci etabı Astana Kazakistan takımının Büyük Britanyalı sporcusu Mark Cavendish kazandı.

Tour de France’ta 15. kez sahne alan Cavendish, 4 saat 8 dakika 46 saniyelik derecesiyle etabı ilk sırada tamamladı. Büyük Britanyalı bisikletçi, turda 35’inci etap birinciliğini elde etti. Mark Cavendish, rekoru paylaştığı Eddy Merckx’i geride bırakarak Fransa Bisiklet Turu’nda en fazla etap kazanan sporcu olmayı başardı.

Beşinci etapta Alpecin-Deceuninck ekibinden Belçikalı sürücü Jasper Philipsen ikinci, Uno-X Mobility’den Norveçli Alexander Kristoff ise üçüncü oldu.
Genel klasmanda ise Sloven sporcu Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), 23 saat 15 dakika 24 saniyelik süresiyle zirvede yer alarak sarı mayoyu korudu.
Organizasyon, yarın Fransa’nın Macon ile Dijon kentleri arasındaki 163.5 kilometrelik 6. etapla devam edecek.
Fransa Bisiklet Turu, 21 etap sonunda 21 Temmuz Pazar günü Fransa’nın Nice kentinde sona erecek.

Tour de France Fransa topraklarına girdi, kazananı Pogocar olduTour de France Fransa topraklarına girdi, kazananı Pogocar oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.