Rıza Çalımbay, Nenad Bjelica’ya ilk dersi verdi

Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, Nenad Bjelica ile ilk maçına çıkan Tarbzonspor'u 4-1 mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Bordo mavililerde 22. dakikada penaltıya neden olan Jens Stryger Larsen hem sakatlandı hem kırmızı kart gördü.

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trabzonspor erken 10 kişi kaldı, Sivasspor farka gitti!

Spor Toto Süper Lig’in çiçeği burnunda en yeni antrenörü Nenad Bjelica, halihazırda bulunduğu takımda en uzun süredir görev yapan Rıza Çalımbay ve takımı Sivasspor’la karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz günlerde yeni takımına 2025 haziran ayına kadar imza atan Hırvat teknik direktör, ilk sınavını ligin gediklilerinden ve an itibarıyla düşme hattından uzaklaşma mücadelesi veren Sivasspor’a karşı verdi.

Maç tam da yeni bir teknik direktörün istediği gibi başladı ve Bjelica’nın öğrencileri Lazar Markovic’in 11. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Trabzonspor için kabus 22. dakikada başladı. Bir duran topun ardından ceza alanı içindeki karambolde Sivassporlu Hakan Arslan’ı topu boş kaleye yuvarlayacakken arkadan indiren Jens Larsen direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Rakibi 10 kişi kalan Sivasspor penaltı kazandı. Samu Saiz 27. dakikada vuruşu gole çevirdi ve skora denge geldi.

Fenerbahçe bitti demeden bitmez! Aynı senaryo, mucize galibiyetFenerbahçe bitti demeden bitmez! Aynı senaryo, mucize galibiyet

Dakikalar 37’yi gösterdiğinde Erdoğan Yeşilyurt çok zor pozisyonda vurduğu kafa vuruşuyla ev sahibi ekibi öne taşıdı. İlk yarı Sivasspor’un 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı. Eksik kalan Trabzonspor rakip kaleye gitmekte ve tehlikeli pozisyonlar üretmekte zorlanırken çıkarken kaptırılan topu affetmeyen Sivasspor, 58’de Samu Saiz’le skoru 3-1’e getirdi. Maç sonuna kadar oyunu kontrollerinde götüren Yiğidolar, 90+3’te Jordy Caicedo’nun golüyle skoru 4-1 yaptı. Bu gol, aynı zamanda maçın sonucunu belirledi. Böylelikle Sivasspor, kritik karşılaşmada sahadan 4-1 galip ayrılarak hanesine 3 puanı yazdıran ekip oldu.

Sivasspor bu sonuçla puanını 34’e yükseltti 10. sıraya geldi. Trabzonspor ise 45 puanda kaldı ve Avrupa hedefinden giderek uzaklaştı.

Sivasspor ateş hattından iyice uzaklaştı!

Bjelica’dan ilk maçta genç oyunculara şans

Trabzonspor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Nenad Bjelica, takımının 4-1 kaybettiği Sivasspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Bjelica özellikle fark arttıktan sonra oyuncu değişikliklerinde genç oyuncuları tercih ettiklerini vurguladı ve şunları söyledi: “Rakibimizi tebrik ederim. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. 70 dakika 10 kişi oynadık. Sivasspor çok tecrübeli ve iyi oyunculara sahip bir takım. 10 kişi kaldıktan sonra reaksiyon göstermekte zorlandık. İlk yarıya baktığımızda rakibimiz kanatlardan gelerek tehlike yarattı. İkinci yarı 5-3-1 sistemine döndük. Fark arttıktan sonra genç oyunculara şans vermek istediğimiz için oyuncu değişikliği tercihlerimizi bu şekilde yaptık.”

Muslera tutuyor, Icardi atıyor... Galatasaray şampiyonluğa koşuyorMuslera tutuyor, Icardi atıyor… Galatasaray şampiyonluğa koşuyor

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay rakibin 10 kişi kalmasında doğan avantajı kullandıklarını belirtti: “Oyuna iyi başladık. İyi oynarken gol yedik ama oyundan kopmadık. Trabzonspor 10 kişi kaldıktan sonra bize iyi bir avantaj geçti ve iyi kullandık. 4 gol attık ama daha fazla da atabilirdik. Bizim için çok önemli bir maçtı. İstediğimiz sonucu aldık. İhtiyacımız olan bir zamanda maçı kazandık.”

Çalımbay’dan taraftara sitem

Rıza Çalımbay, 3 senedir Avrupa’ya giden bir takım olduklarını ve stadyumlarının dolu olması gerektiğini vurgulayarak, “Toplamda 7 yıldır buradayım. O kadar çok maç oynadık ki… Herkesten önce sezona başladık. 3 sene üst üste Avrupa’ya gittik. Bu başarıya ulaşan bir Anadolu kulübü yok. Bunun değerini bilmiyorlar. Tribüne bakıyorsun kimse yok. İnsan baktığı zaman üzülüyor. Geçmişine saygı duyması gerekiyor. Oyuncularımla 3 senedir çok güzel şeyler yapıyoruz. Taraftarın bu kadar az olmaması lazım bu yüzden üzgünüm. Vicdanen rahatım. Güzel şeyler yapıp zamanı geldiğinde de görevimizi bırakacağız. Antalya ve Fenerbahçe maçı çok zor olacak. Türkiye Kupası’nda da Fenerbahçe ile oynayacağız. Rakibimiz çok iyi bir takım. Kupaya da odaklanıp elimizden geleni yapacağız” dedi.

Rıza Çalımbay taraftara sitem etti!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.