Muslera tutuyor, Icardi atıyor… Galatasaray şampiyonluğa koşuyor

Galatasaray 28. haftası geride kalan Süper Lig'de Fenerbahçe'den sonra en çok gol atan takım. Sarı kırmızılılar ligin en az gol yiyen takımı. Kaleci Fernando Muslera ve forvet Mauro Icardi bu başarıda öne çıkan isimler...

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray'ın başarısında Muslera ve Icardi ön plana çıkıyor.

Galatasaray, 28. haftanın sonunda en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde lider durumda bulunuyor. Son haftalara şampiyonluk için çok avantajlı giren sarı kırmızılılar en iyi averaja sahip. Galatasaray, 28 hafta sonunda 64 gol atarken 20 kez topu ağlarından çıkardı.
Fenerbahçe 69 kez topu ağlara gönderdi ve bu sezon en çok gol sevinci yaşayan takım durumunda. Fenerbahçe’nin 5 gol arkasında arkasında ikinci sırada Galatasaray bulunuyor. Maç başına 2,28’lik ortalama yakalayan Galatasaray, 28. hafta itibarıyla son 17 sezonun en iyi performansını sergiledi. Bu konuda öne çıkan isimse Mauro Icardi. Arjantinli futbolcu şimdiden 13 kez gol sevinci yaşadı. Icardi’yi sekizer golle Bafetimbi Gomis ve Kerem Aktürkoğlu takip ediyor. Galatasaray’da Dries Mertens 6, Milot Rashica 4, Barış Alper Yılmaz, Nicolo Zaniolo, Juan Mata ve Abdülkerim Bardakcı üçer, Sergio Oliveira 2, Yunus Akgün, Fredrik Midtsjö, Emre Taşdemir ve Leo Dubois birer gol buldu. 3 gol hükmen galibiyetten gelirken 4 gol rakipler tarafından kendi kalelerine gönderildi.

Galatasaray Alanya'da kükrüyor, yenmediği takım kalmıyorGalatasaray Alanya’da kükrüyor, yenmediği takım kalmıyor

Ligin en iyi savunması Galatasaray’da

Son 18 haftada 17 galibiyet alan Galatasaray’ın başarısında önemli pay ise kaleci Fernando Muslera’da. Stoperler Victor Nelsson ve Abdülkerim Bardakçı ile iyi bir uyum yakalayan Muslera kalesinde 20 gole izin verdi. Sarı kırmızılar şu an ligin en az gol yiyen takımı. 28. maçlar itibarıyla Galatasaray son 15 sezonun en iyi savunma performansını yakaladı. Cim Bom geçen sezon 38. haftada 41 kez topu ağlarından çıkarmıştı.

Galatasaray’ın kombinelerine yoğun ilgi var.

Satış rekoru geldi

Galatasaray’ın başarısı taraftarın ilgisinin artmasına neden oldu. Sarı kırmızılıların başlattığı kombine yenileme satışlarının ilk gününde, adet bazında rekor kırıldı. Galatasaray’dan yapılan açıklamada, satış adedi verilmedi. Açıklamada şunlar söylendi: “Kombine satışı geçen yılın ilk gün satış adedine göre yüzde 40 artış gösterdi. Son 10 yılın ilk gün performansına göre en yüksek satış adetine ulaşıldı. Son 6 yılın ilk gün satışlarının toplam adedinden fazla kombine bir günde satıldı ve tarihte bir ilke imza atıldı.”

Taraftarların, geçen yıl aldıkları kombinelerin yüzde 10.89’unu ilk gün yenilediği de belirtildi.

Karagümrük 3 puanı kazandı ama Galatasaray maçı öncesi 4 oyuncusunu kaybettiKaragümrük 3 puanı kazandı ama Galatasaray maçı öncesi 4 oyuncusunu kaybetti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.