Trabzonspor için Suudi yatırımcı iddiası

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un hisse satışı için Suudi bir fonla iletişimde olduğu ileri sürüldü. Bunun yanında bordo-mavililerin forma sırt sponsorluğu için de Katarlı bir şirketle anlaşma aşamasında olduğu belirtildi.

Spor 2 Ekim 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Trabzonspor için bir iddia daha ortaya atıldı.

Trabzonspor Kulübü maddi anlamda kritik günler yaşıyor. Bankalar Birliği’ne karşı tüm yükümlülüklerin yerine getirildiğini açıklayan kulüp anlaşmadan çıktığını Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na açıklamıştı. Trabzonspor’un maddi anlamda güç kazandığı bu dönemde farklı gelişmeler de var.

Lige istediği gibi başlayamayan ve üst üste beş beraberlik aldıktan sonra ilk galibiyetini geçen hafta sonu Konyaspor’a karşı alan takıma Suudi bir yatırımcının hisse satışı konusunda talip olduğu belirtildi. Suudi Arabistan kaynaklı bir fonun Bankalar Birliği borcunu sıfırlayan Trabzonspor AŞ hisselerini almak istediği öne sürüldü. Hisse satışının oranı üstünde görüşmeler yapıldığı iddia edildi. Sözcü’de yer alan habere göre Qatar Airways’in bordo mavililere sırt sponsoru olacağı, dört yıl için 16 milyon euro ödemeye hazır olduğu öğrenildi.

Resmi açıklama geldi: Trabzonspor Bankalar Birliği anlaşmasından resmen çıktıResmi açıklama geldi: Trabzonspor Bankalar Birliği anlaşmasından resmen çıktı

Ertuğrul Doğan bunun sinyalini vermişti

Başkan Ertuğrul Doğan geçenlerde yaptığı açıklamada “Trabzonspor ile alakalı yabancı yatırımcıların ilgisi mevcut. Önemli bir yatırım grubunun Trabzonspor ile ortaklık ve çalışmak için resmi başvurusu oldu. Kesin olarak da kayıtlara girdi. İnsanlar yanlış anlıyor. Kulüp satılıyor mu, deniyor. Trabzonspor piyasası ve ekonomisi için önemli şeyler bunlar. Benim için Trabzonspor dünyanın en büyük şehir takımı. Trabzonspor dünyanın her yerindeki Trabzonspor sevdalılarına aittir. Böyle de kalmalı. Satılmaya karşıyım. Firmalarla görüştükten sonra karar verilir. Zaten benim vereceğim bir karar da değildir. Ülkemizde kanun olarak da büyük hissenin satılması mümkün değil. Buralarda son söz Trabzonspor kongresinindir. Üzerine basarak söylüyorum, Trabzonspor ile bu konuların anılmasına da karşıyım. Trabzonspor’a bu tür talepler var. Henüz görüşme yapmadık. Süreç yeni. Ciddiyet görürsek, Trabzonspor’u ve kongreyi bilgilendiririz. Genel bir ortaklık yapısı için yazı geldi” demişti. Son haberlerin bu sözlerle ilintili olduğu iddia edildi.

Hem Banza, hem Şenol Güneş, hem Trabzospor siftah yaptıHem Banza, hem Şenol Güneş, hem Trabzospor siftah yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.