Trabzonspor, Kayseri’de ‘Üçüncülüğü bırakmam’ dedi

Tehlike bölgesinden çıkmak isteyen Burak Yılmaz yönetimindeki Kayserispor, kendi sahasında Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Böylece Karadeniz ekibi dördüncü sıradaki Beşiktaş'la dört puanlık farkı korudu.

Spor 20 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Trabzonspor, Kayseri deplasmanından üç puanla döndü.

Trabzonspor, Süper Lig’i üçüncü bitirmeyi ve Türkiye Kupası’nı kazanmayı hedefliyor. Hafta içinde kupa yarı finalinde Karagümrük ile karşılaşacak bordo mavililier için Kayserispor karşılaşması Beşiktaş’ın üç puan almasından sonra daha da önem kazandı. Kayseri’de kazanmak aradaki dört puanlık farkı korumak anlamına geliyordu.

İki takım da maça temkinli başladı. Bu yüzden ilk yarıda pozisyon konusunda sıkıntı yaşandı. 21’de Kayserispor atağında, Morte’nin pası ile ceza sahası dışında topla buluşan Shukurov’un şutunda, kaleci Uğurcan Çakır iki hamlede topu tuttu.

24’te Trabzonspor öne geçti. Meunier’in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Enis Destan’ın kafa vuruşu ağlara gitti. 28’de Kayserispor atağında, Meunier’in ceza sahasında Bourabia’ya müdahale sonrası maçın hakemi Çağdaş Altay penaltı noktasını gösterdi. Uyarı üzerine VAR’da pozisyonu izleyen hakem, pozisyonda faul olmadığı gerekçesiyle penaltıyı iptal etti. 37’de Uğurcan Çakır’ın kale vuruşu ile sağ kanattan ceza sahasına giren Visca’nın sert şutunda, kaleci Bilal Bayazıt topu çeldi. Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya beraberlik için baskılı giren Kayserispor oldu. Trabzonspor ise ani ataklarla gol aradı. 50’de ev sahibinde Nazon’un yerden sert vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır başarılıydı. 52’de Pepe’nin pasında topla buluşan Bardhi’nin vuruşu filelere gitti. VAR incelemesi sonrası Visca’nın Cardoso’ya yaptığı müdahale faul olarak değerlendirildi ve gol kararı iptal edildi.

Beşiktaş'ın yeni sezon yol haritası belli olduBeşiktaş’ın yeni sezon yol haritası belli oldu

58’de Trabzonsor ikinci golü buldu. Enis Destan’ın ara pasında topa hareketlenen Pepe kalecinin yanından topu ağlara gönderdi. 64’te Visca’nın ortasında Fountas’ın vuruşu direkten döndü. 79’da Kayserispor tehlikeli gildi. Nazon’un ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşta top kale direğinin hemen sağından oyun alanının dışına gitti.

87’de Uğurcan Çakır’ın büyük hatasıyla topu filelerinde gördü. Trabzonspor kaleci çalım denemesinde topu Bourabia’ya kaptırdı. O da topu boş kaleye gönderdi. Kalan dakikalarda sonuç değişmeyince bordo mavili ekip sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Puanını 55 yapan Trabzonspor üçüncü sırada bulunuyor. Kayserispor ise 37 puanda.

Abdullah Avcı’dan Uğurcan Çakır’a sitem

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2-1 kazandıkları Kayserispor maçı sonrası kaleci Uğurcan Çakır’a sitemde bulundu. Avcı şöyle konuştu: “Son dakikada yenilen golde aslında ben kızdım o pozisyonda. Denswil çok müsaitti. Eren’e oynayıp, Eren’de kenara oynayacaktı. Dakika 89… Oradaki organizayonu öne oynamamız gerekiyordu. Geri döndük. Çünkü orada topa da rahat sahip olabiliyorduk. Uğurcan Çakır bu ülkenin çok önemli kalecilerinden ve milli takımımızın kalecisi. Asist yapmıştı, bir de gol yedirdi. Bunlar var bunun içinde.”

Galatasaray'dan beş futbolcuya yeni sözleşmeGalatasaray’dan beş futbolcuya yeni sözleşme

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.