Trabzonspor sezona galibiyetle başladı

Trabzonspor, Macaristan kampındaki ilk hazırlık maçında Macaristan'ın ikinci liginden Szeged Csanad'ı 2-1 son dakikalarda bulduğu gollerle yendi.

Spor 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Trabzonspor ilk yarıda kalesinde çok pozisyon verdi.

Macaristan’da kamp yapan Trabzonspor ilk hazırlık maçına Macaristan’ın ikinci liginden Szeged Csanad karşısında çıktı. Mücadelenin ilk yarısında hücumda etkili olamayan bordo-mavililer, zaman zaman kalesinde pozisyonlar verdi. İlk yarı 26’da Aron Borveto’nun attığı golle Macar temsilcisinin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Teknik direktör Abdullah Avcı, ikinci yarıda tamamen farklı bir 11 sahaya sürdü. İlk yarıya oranla daha baskılı oynayan bordo-mavililer, 83’te eşitliği sağladı. Eren Elmalı’nın yerden pasında ceza alanı içindeki Umut Bozok, yakın mesafeden meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 90+2. dakikada Cihan topu sağdan hızlı taşıyarak Trezeteguet’ye çıkardı. Trezeteguet’nin ceza sahası içerisinden sert vuruşla topu ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 2-1.

Trabzonspor’da Anthony Nwakaeme ile sakatlıkları bulunan Taxiarchis Fountas, Hüseyin Türkmen ve Abdurahman Bayram maç kadrosunda yer almadı. Bu arada sıcaklık nedeniyle karşılaşmada 4 kez su molası verildi.

İngiltere son dakika golüyle finaldeİngiltere son dakika golüyle finalde

Abdullah Avcı: Çalışmaya devam edeceğiz

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Macaristan’ın ikinci lig ekiplerinden Szeged Csanad’ı 2-1 yendiği karşılaşmada oyun organizasyonunu uygulamaya çalıştıkları için memnun olduklarını, çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Szeged Csanad karşısında oyunun son bölümünün çok iyi geçtiğini belirten Avcı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Oyun organizasyonunu uygulamaya çalıştık. Kenarları sağlıklı kullandık ama ilk yarıda yapamadığımız şeyler var. Ceza sahasına girme, orada çoğalmayla ilgili veya girdiğimizde sonuçlandırmayla ilgili final pası konusunda sıkıntılar vardı. Maçın genelinde 10-12 pozisyona girmiş olabiliriz. İkinci yarıda biraz daha baskılı oynadık. Kaybettiğimiz yerde bir daha aldık. Bu sefer değerlendirme oldu. Çalıştıklarımızın resmini görebilmek sahada bizi mutlu ediyor. Tekrar yaptıkça sonuçlanacaktır. Hazırlık maçı da olsa kazanmak değerlidir. Bugün oyun organizasyonunu uygulamaya çalıştıkları için memnunum. Çalışmaya devam edeceğiz.”

Fenerbahçe'den tatsız hazırlıkFenerbahçe’den tatsız hazırlık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.