Trabzonspor evde kayıp, Abdullah Avcı en kötü döneminde

Evinde Sivasspor'a 1-0 kaybeden Trabzonspor'da kan kaybı sürüyor. Bordo mavililer son sekiz sezonda en çok mağlubiyet aldığı dönemi yaşıyor. Abdullah Avcı yönetiminde bordo mavililer bu sezon deplamanda daha çok puan topladı.

Spor 13 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Abdullah Avcı, Trabzonspor'daki puan ortalaması en düşük dönemini yaşıyor.

Süper Lig’in 32’nci haftasında olaylı Fenerbahçe maçı sonrası Sivasspor’a da sahasında 1-0 mağlup olup, lig 3’üncülüğü yolunda yara alan Trabzonspor’da moraller bozuk. Nisan 2018’den bugüne kadar ilk kez sahasında Sivasspor’a mağlup olan bordo-mavililer ayrıca bu sezon sahasında oynadığı 16 Süper Lig maçının 6’sını (Rizespor, Kayserispor, Galatasaray, Kasımpaşa, Fenerbahçe, Sivasspor) kaybederek, yüzde 37.5’lik oranla lig tarihinde de son yıllarda en yüksek mağlubiyet yüzdesine ulaştı.

Bordo-mavililer, ligde oynadığı 32 maçta 16 galibiyet, 4 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. 54 gole karşılık, kalesinde 42 golü gördü ve 52 puan topladı. Karadeniz ekibi, 32. hafta itibarıyla son sekiz sezonun en çok mağlubiyetini aldı. Bu yenilgilere rağmen bordo mavililer Süper Lig’de üçüncü sırada bulunan ve en yakın rakibi Beşiktaş’la arasında beş puan fark bulunan bordo-mavililer puan cetvelindeki yerini koruyor.

Trabzonspor'a bir ceza da Sivasspor'danTrabzonspor’a bir ceza da Sivasspor’dan

Abdullah Avcı’nın ortalaması düştü

Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın ikinci kez göreve geldiği dönemde bugüne kadar 24 maç oynadı. Geride kalan müsabakalarda 12 galibiyet, dört beraberlik ve sekiz mağlubiyet aldı. Avcı, 1.64 puan ortalaması yakalayarak bordo-mavili takımdaki ortalaması en düşük dönemini yaşadı.

Deplasmanda daha başarılı

Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın göreve gelmesinin ardından iç sahada oynadığı 12 lig karşılaşmasında altı galibiyet, bir beraberlik ve beş mağlubiyet sonucunda 19 puan elde etti. Bordo-mavililer, 12 dış saha maçında ise altı galibiyet, üç beraberlik, üç mağlubiyet yaşadı, 21 puan toplayarak iç sahadan iki puan daha fazla hanesine yazdırdı.

Trabzonspor basını Abdullah Avcı’yı eleştirdi.

Öte yandan Trabzon’da yayın yapan yerel gazeteler Trabzonspor’un Sivasspor karşısındaki mağlubiyetini farklı başlıklarla manşetlerine taşıdı. Trabzon’daki yerel basın manşetleri şöyle…

Kuzey Ekspres: Trabzon bir var, bir yok

Karadeniz: Bu takım nasıl gol atar ?

Taka: Futbolun adaleti yok

Günebakış: Trabzon’a Sivas şoku

Sonnokta: Trabzon’a Sivas şoku

Tahkim Kurulu'ndan Trabzonspor'un cezasına indirimTahkim Kurulu’ndan Trabzonspor’un cezasına indirim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.