Tahkim Kurulu’ndan Trabzonspor’un cezasına indirim

Tahkim Kurulu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspor'a verilen altı maçlık cezayı dört maça düşürdü. Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'ın aldığı birer maçlık ceza onandı.

Spor 6 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Tahkimden Trabzonspor'a ceza indirimi.

17 Mart Pazar gecesi oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı, 3-2 Fenerbahçe üstünlüğüyle noktalandı. Maçın son düdüğü ardından Fenerbahçeli futbolcular sahanın ortasında kutlama yaptılar. Bu sırada holiganlar sahaya inerek kutlama yapan Fenerbahçeli futbolculara saldırdılar. Bazı sarı-lacivertli futbolcular saldırganlara karşılık verdi.

Bir dakikalık bir arbedenin ardından takım soyunma odasına koridorlarına girdi. Bu olayların ardından Trabzonspor’a 6 maç seyircisiz oynama, Fenerbahçeli futbolcular İrfan Can Eğribayat ve Jayden Oosterwolde’ye birer maç ceza çıktı. Fenerbahçe tarafının oyuncuların cezasına itirazı sonucu Tahkim Kurulu cezaların ertelendiğini açıkladı. İki futbolcu da 4-2 kazanılan Adana Demirspor maçında forma giydiler. Dün akşam gelen habere göre Kurul iki futbolcunun da cezasını onadı. Buna göre İrfan Can Eğribayat bir maçta forma giyemeyecek. Sarı kart cezası da bulunan Jayden Oosterwolde ise iki maçta da takımını yalnız bırakacak.

Trabzon’un cezası dört maça indi

Tahkim Kurulu iki oyuncunun cezasını onarken Trabzonspor’a verilen altı maçlık cezayı da dört maça düşürdü. Maç boyunca sahaya yabancı madde atan ve son düdük ardından sahaya taraftarı atlayan Trabzonspor gelecek sezonun başından itibaren Süper Lig maçlarına taraftarıyla beraber başlayabilecek. Öte yandan Trabzonspor’a verilen 3 milyon TL’lik para cezası da 448 bin TL’ye dönüştürüldü.

Trabzonspor önce protesto etti, sonra Konyaspor'u ateşe ittiTrabzonspor önce protesto etti, sonra Konyaspor’u ateşe itti

Olaylı maçtan tutuklu kimse kalmadı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar ardından tutuklanan iki taraftarın tahliyesine ilişkin talep kabul edildi. 20 Mart’ta Trabzon 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan Engin Taşkın ve Oğuzhan Bulut’un avukatları, tahliyeleri için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulundu. Cumhuriyet savcısı, Engin Taşkın ve Oğuzhan Bulut’u tahliye talebiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlik, iki şahsın tutukluluk hallerinin sonuna karar verdi. Trabzonspor Kulübü’nden yapılan açıklamada “17 Mart 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşmanın ardından tutuklanan ve haftalardır hukuka aykırı bir şekilde tutuklu bulunan son iki taraftarımızın da tahliye edilmesiyle adalet geç de olsa yerini bulmuştur” dendi.

Trabzonspor ve Galatasaray'dan sevk tepkisi: İstifaTrabzonspor ve Galatasaray’dan sevk tepkisi: İstifa

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.