Trabzonspor önce protesto etti, sonra Konyaspor’u ateşe itti

Trabzonspor, olaylı Fenerbahçe maçından sonra verilen cezaları protesto etmek için bir dakika hareketsiz durduğu maçta Konyaspor'u deplasmanda 3-1 yendi. Maçta bir holigan sahaya indi, sahaya yabancı madde yağdı.

Spor 3 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Trezeguet'nin nefis golüyle kilidi açan Trabzonspor, Konya deplasmanından 3-1'lik zaferle ayrıldı.

Olaylı geçen Fenerbahçe karşılaşması sonrası Süper Lig’e verilen milli aranın ardından Trabzonspor, Konyaspor’a karşı oynadığı maçla birlikte sahalara döndü. Konya ev sahipliğinde oynanan karşılaşmaya Karadeniz temsilcisi üçüncülük hedefine katkı sağlayacak bir galibiyet almak, ev sahibi ekip ise kümede kalma yolunda bir adım daha atmak için çıktı.

Protestolu başlangıç

Mücadeleye ligde oynadığı son dört maçta da yenilgi yüzü görmeyen Konyaspor başladı ancak Trabzonsporlu futbolcuların orta sahada kol kola girerek hareketsiz şekilde beklemek suretiyle yaptıkları protesto nedeniyle ev sahibi ekip ilk bir dakikayı kendi aralarında top çevirerek geçirdi. Bordo-mavili futbolcuların protestosuna Abdullah Avcı ve yedek kulübesindeki isimler de aynı şekilde destek verdi.

Trabzonsporlu oyuncuların bölgelerine geçmeleriyle karşılaşma gerçek anlamda başladı. Dengeli başlayan maçın 20’nci dakikasında Karadeniz temsilcisinin yıldızı Trezeguet rakip yarı alanın ortalarında topla buluştu. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören pozisyonda sağ ayak içiyle plase vuruşunu yapan Mısırlının gönderdiği top üst direğin de içine çarparak filelerle buluştu. Bordo-mavililer bu muhteşem golle deplasmanda 1-0 öne geçti.

Golün hemen ardından Trabzonspor tehlikeli bölgeden duran top kazandı. Enis Bardhi’nin sol taraftan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak direğe de çarpıp üstten auta çıktı. Ev sahibi ekip maçtaki en etkili atağını bu sezon oldukça verimli bir sezon geçiren Cikalleshi’yle yakaladı. Golcü oyuncunun uzaklardan çektiği sert şutta top kaleyi bulmadı. Mücadelede soyunma odasına Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle gidildi.

Karadeniz fırtınası ikinci yarıda da esti

İkinci yarıya Trabzonspor topa sahip olarak başladı. Dakikalar 56’yı gösterirken Trezeguet’nin pasıyla topla buluşan Eren Elmalı, ceza sahası ön çizgisine doğru pasını çıkardı. Sol bek Eren’in pasına hareketlenen sağ bek Meunier bu topa gelişine vurdu. Kaleye yönelen meşin yuvarlağı Konyasporlu Guilherme yatarak müdahalesiyle engelledi ancak hakem Atilla Karaoğlan oyuncunun topa elle temas ettiğini belirterek penaltı noktasını gösterdi. Vuruş için topu beyaz noktaya diken Edin Visca, top ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 2-0’a getirdi.

63’üncü dakikada Enis Bardhi’nin vuruşunda Karadeniz temsilcisi üçüncü golü buldu ancak Bardhi’ye pası atan Pepe’nin topu oyun alanının dışından çevirdiğini belirten yardımcı hakemin bayrağı sonrası gol geçerli sayılmadı. Bu dakikanın ardından savunmaya yerleşen Trabzonspor, iki farklı üstünlüğünü koruyup kontrataklardan fırsat aramaya başladı. Rakip kaleye çok adamla yüklenen Konyaspor, 79’uncu dakikada Ethemi’yle sağ kanattan fırsat üretti. Makedon futbolcunun ön direğe kestiği topa ayağını uzatan N’Zonzi topu filelere gönderince Konya’da fark bire indi.

Fransız yıldızıyla bulduğu golün ardından daha da iştahlanan ev sahibi dakikalar 82’yi gösterirken Oğulcan’la gole çok yaklaştı ancak Uğurcan’ın da dokunduğu top üst direğe takıldı. Hemen iki dakika sonrasında bir fırsat daha yakalayan yeşil-beyazlılar bu kez Junior’la eşitliği yakalamaya çok yaklaştı ancak Senegalli forvetin dönerek yaptığı vuruş savunmadan sekip kornere çıktı.

Maçın fişini çeken isim Fountas oldu

Konyaspor’un üst üste yakaladığı beraberlik şanslarını değerlendirememesinin ardından Trabzonspor’a maçı bitirme şansı geldi. Dakikalar 89’u gösterirken rakip sahada yaptığı presle topu kazanan Fountas kaleye yaklaşıp şutunu çekti ve yan direğin içine çarpan top filelerle buluşunca skor Trabzonspor lehine 3-1’e geldi. Oynanmayan süre olarak dokuz dakika ilave edilen maçın uzatma anlarında başka gol olmayınca Trabzonspor, Konyaspor’u 3-1 mağlup etti.

Bordo-mavililer bu galibiyetle puanını 52’ye yükseltip üçüncülük koltuğunda kalmayı sürdürdü. Konyaspor ise 33 puanla kümede kalma hattının bir basamak üstünde, yani 16’ncı sırada kaldı.

Trabzonspor'dan federasyona istifa çağrısı ve Fenerbahçe'ye videolu yanıtTrabzonspor’dan federasyona istifa çağrısı ve Fenerbahçe’ye videolu yanıtYine sahaya seyirci girdi, yeniden yabancı madde atıldı

Trabzonspor maçında sahaya taraftar girdi.

Trabzonspor’un evinde oynadığı Fenerbahçe maçında yaşananlar henüz hafızalarda tazeyken bu kez bordo-mavililerin deplasmandaki karşılaşmasında istenmeyen olaylar yaşandı. Konyasporlu genç bir taraftarın sahaya girdiği maçta güvenlik güçleri olaya hemen müdahale etti.

Kaleci Uğurcan tribünlere tepki gösterdi.

Ayrıca milli kaleci Uğurcan Çakır da tribünlerden atılan yabancı maddelerin hedefi oldu. Uğurcan’ın yaşananlara tepki gösterdiği anlar sonrası mücadele kaldığı yerden devam etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.