Fenerbahçe ağır yaralı! Konya’da sıfıra sıfır… Elde var hüzün

Fenerbahçe kümede kalma savaşı veren Konyaspor deplasmanında rakibin savunmasını aşamadı. 0-0'lık skorla şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. İrfan Can Kahveci ve Bright Samuel Osayi sakatlanarak maça devam edemedi.

Spor 6 Mayıs 2024
Fenerbahçe, Konya'da kan kaybetti.

Şampiyonluk yarışında rekortmen rakibi Galatasaray’ı takibi sürdürmek için sahaya çıkan Fenerbahçe Konyaspor’a karşı hata yapmak istemiyordu. Haftaya 36 puanla düşme hattının hemen üstünde giren Konyaspor ise tehlikeli bölgeden uzaklaşmak için puan ya da puanlar peşindeydi. Stadyumda büyük bölüm doluydu ve büyük heyecan vardı. İsmail Kartal sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan İsmail Yüksek yerine ilk 11’de Rade Krunic’i değil Mert Hakan Yandaş’ı tercih etmişti. Dolayısıyla Kanarya maça Mert Hakan-Fred-Szymanski orta sahasıyla çıktı.

21. dakikada İrfan Can Kahveci’nin pasıyla topla buluşan Dusan Tadic ceza alanına girer girmez şutunu attı, ancak az farkla auta gitti. 26. dakikada çok oyuncuyla gelen Fenerbahçe’de ceza alanı içinde topla buluşan Mert Hakan Yandaş’ın yaptığı vuruş güçsüzdü ve kalecide kaldı. 30. dakikada Ferdi Kadıoğlu sol kanattan ortasını yaptı, ön direkte Edin Dzeko’nun yaptığı vuruş kaleci Slowik’in elleriyle buluştu. 44. dakikada Ferdi Kadıoğlu topu sol kanattan hızla taşıdı. Rakiplerini geride bıraktı ve çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yakın direkten şutunu Slowik kurtardı. Dönen topa kafa vuruşu yapan Mert Hakan Yandaş meşin yuvarlağı auta gönderdi. İlk yarı 0-0 bitti.

Mehmet Büyükekşi'nin sözü havada kaldı, bakanlık Hatayspor'u icraya verdiMehmet Büyükekşi’nin sözü havada kaldı, bakanlık Hatayspor’u icraya verdi

Fenerbahçe ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Michy Batshuayi hamlesiyle çift forvete dönen İsmail Kartal, Mert Hakan Yandaş’ı kenara aldı. 8+3 yabancı sınırına takılmamak için aynı anda Çağlar Söyüncü-Becao değişikliği gerçekleşti ve milli oyuncu ikinci yarıya savunmada Alexander Djiku’nun partneri olarak başladı. 50. dakikada Tadic ortaladı, Edin Dzeko kaleye yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı ancak topu auta gönderdi. 52. dakikada Osayi Samuel sakatlanarak kenara geldi ve Mert Müldür oyuna dahil oldu. Aynı dakikada Fenerbahçe sahada eksikken gelişen Konyaspor atağında Guilherme ceza alanı içi sol çaprazından şutunu attı, Fred araya girdi ve top kornere gitti. Aynı dakikada İrfan Can Kahveci sakatlanarak kenara geldi ve yerine Cengiz Ünder girdi.

62. dakikada Ferdi’nin ortasında topa dokunan Dzeko kaleciyi geçemedi. Boşnak golcü 63. dakikada Szymanski’nin pasıyla karşı karşıya kaldı. Açıyı iyi kapatan Slowik şutu ayağıyla çıkardı. 70. dakikada Dusan Tadic bir orta daha yaptı. Dzeko bu ortada da yakın mesafeden kafa vuruşunu auta gönderdi. 75. dakikada Dzeko’nun pasına gelişine vuran Cengiz’in şutu savunmadan sekip kornere gitti. 76. dakikada Cengiz ortayı yaptı, Dzeko arkaya aşırdı, Batshuayi müsait pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ancak top auta gitti. 80. dakikada Dusan Tadic yerini Serdar Dursun’a bıraktı. 90. dakikada Fenerbahçe’nin kullandığı kornerin ardından kontratağa kalkan Konyaspor Alassane Ndao ile golü buldu. Ancak yaklaşık iki dakikalık VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle gol iptal oldu, maç 0-0 devam etti. Maçın sonuna yedi dakika ilave edildi.

Pazartesi gündemi: Türkiye Kupası'nda hakemler belli oldu, Kıbrıs'a VAR geldiPazartesi gündemi: Türkiye Kupası’nda hakemler belli oldu, Kıbrıs’a VAR geldi

Kalan sürede Fenerbahçe Cengiz Ünder ve Serdar Dursun’un attığı şutlarla gole yaklaştı ancak öne geçemedi. Karşılaşma 0-0 sona erdi, taraflar birer puan aldı. Fenerbahçe puanını 90’a yükseltebildi ve şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın 6 puan gerisinde kaldı. Galatasaray kalan haftalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Rakamlarla Konyaspor-Fenerbahçe maçı

Opta verilerine göre Konyaspor ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, Mayıs-Haziran 2023’ten (1B 1M) bu yana ilk kez Süper Lig’de üst üste iki deplasman maçında puan kaybetti (hükmen sonuçlar hariç). Süper Lig tarihinde ilk kez Konyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan bir maç golsüz sona erdi (46 maç). Konyaspor maçında yedi net gol pozisyonuna giren Fenerbahçe, Opta’nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2014/15’ten bu yana gol atamadığı bir Süper Lig karşılaşmasındaki en yüksek sayısına ulaştı. Sarı-lacivertliler 2.34 gol beklentisi yaratıp 11 kez korner kullandığı maçtan gol atamadan ayrıldı.

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal yayıncı kuruluşa “Matematiksel olarak hala şampiyonluk yarışın içerisindeyiz. Bugün maça iyi başladık, aslında çok da iyi başlamadık ama ilk devre birkaç net pozisyonumuz vardı. Değişiklerle daha baskılı, daha oyunumuzu etkinleştirerek maçı kazanmayı hedefledik. Pozisyonlar da bulduk. Oyuncularım maçın başından sonuna kadar ellerinden geleni yaptılar. Sadece gol bulamadık. Sorumluluk bana aittir. 7-8 tane net pozisyona girdik. Değerlendiremedik. Çok üzgünüz. Böyle bir şey beklemiyorduk. Sadece golü bulamadık. Yarışa devam ediyoruz ” dedi. Kartal basın toplantısında “Buraya kazanmak için gelmiştik. Maçın başından sonuna kadar üstün oynadık. Pozisyonlarımız da vardı. Oyuncularımız ellerinden geleni yaptı. Sadece golü bulamadık. Burada sorumluluk bana ait. Önümüze bakıyoruz. Bundan sonraki maçlarda da, sezon sonuna kadar elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedikten sonra soru almadı ve basın mensuplarının katılım göstermediği toplantıyı bitirdi.

Galatasaray'ın üç silahşörleri işbaşında... Uygun adım şampiyonluğaGalatasaray’ın üç silahşörleri işbaşında… Uygun adım şampiyonluğa

Maç içinde sakatlanan isimlerden İrfan Can Kahveci stadyumu sekerek terk etti. Dusan Tadic “Artık şampiyonluk çok zor…” dedi. 

Galatasaray bu oyuna çok 'Hâkim'Galatasaray bu oyuna çok ‘Hâkim’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.