Mehmet Büyükekşi’nin sözü havada kaldı, bakanlık Hatayspor’u icraya verdi

Her fırsatta 'Hatay'a kapımızı açtık, Riva'da kaldılar' diyen TFF yönetimi çıkan faturayı kulübe gönderdi. Misafir edildiklerini sanan Hatayspor icra takibiyle karşı karşıya kaldı.

Spor 6 Mayıs 2024
Geçen mayıs ayında Mehmet Büyükekşi ve TFF yönetimi, Mersin'e giderek Hatayspor yetkililerle görüştü.

6 Şubat 2023… Kaharamanmaraş depremlerinden sonra Hatay adeta enkaza döndü. Kentte ayakta kalan bina sayısı çok azdı. Enkaz altında kalan yapılar arasında Hatayspor’a ait tesisler de bulunuyordu. Volkan Demirel’in teknik direktörlüğünü yaptığı takım Süper Lig’den çekilmek zorunda kaldı.

10 Mayıs 2023… Hatay’da maçların oynanmasının imkanı yoktu. Hatayspor 2023-24 sezonunda ev sahibi olduğu karşılaşmaları Mersin’de yapma kararı verdi. Erdemli ilçesinde bir yer tespit edildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri Mersin Erdemli’ye giderek Hatayspor Başkanvekili Aydın Toksöz ile geçen hafta istifa eden teknik direktör Volkan Demirel’le konuştu. Görüşme sonrasında Büyükekşi “Mersin Erdemli’de Türkiye Futbol Federasyonu olarak yaptıracağımız saha için uygun alan tespit edildi ve çalışmaları sürüyor. Yeni sezona yetiştirmek için gereken desteği vereceğiz” dedi. Hatta bu sözler TTF’nin sosyal medya hesabı X’ten kamuoyuna duyuruldu (linkte). Ancak bu söz tutulmadı. Hatayspor sezon öncesi kampını Türkiye Futbol Federasyonu’na tahsis edilen Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Riva tesislerinde yapmak zorunda kaldı. Kulüp yönetimi Büyükekşi’nin söylediklerinden sonra iki ay boyunca konuk edildiklerini düşünüyordu.

Hatayspor’a gelen icra belgesi

29 Nisan 2024… Hatayspor aylar sonra kendisine çıkarılan 5 milyon TL’lik icra kağıdı ile şaşkına döndü. Halk Tv’nin haberine göre maddi imkansızlıklar altında Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren takıma Riva’da kaldığı döneme ait fatura çıkarılmıştı. Hatayspor Başkanvekili Aydın Toksöz kulübün Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Riva tesislerinde iki ay misafir olarak ağırlandıklarını düşündüklerini ancak kendilerine beş milyon TL’lik fatura çıkarıldığını söyledi. Toksöz “Hesapta olmayan bu faturayı ödeyemedik ve bu nedenle 29 Nisan tarihi itibarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından icraya verildik” dedi. TFF yönetimi birçok kez “Onlara kapımızı açtık, Riva’da kamp yapıyorlar” demiş ama Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan fatura gelince adres olarak Hatayspor’u vermişti.

Arda Kardeşler, Gaziantep FK maçından sonra isyan etti.

Gaziantep FK deplasmanında 1-1 kalınan maçtan sonra açıklama yapan Hatayspor kalecisi Arda Kardeşler Hatayspor’un ekonomik durumunu şöyle anlattı: “Sezon başından beri çok yalnız kaldık. Sahamız olmadı. Tesisimiz olmadı. Paramız olmadı. Bir kulübün bu kadar sahipsiz kaldığını ilk defa gördüm. Düşünebiliyor musunuz bir futbol takımı basket idmanı yaparak maçlara hazırlanıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Beş aydır kaşar ekmek yiyoruz. Kaşar ekmek yiyerek, idmanlardan sonra duş almadan evimize gidiyoruz. 1.5 saatlik yolu söylemiyorum bile… Tek isteğim Hatayspor’un ligde kalması.”

Hatayspor'da Volkan Demirel gitti, Özhan Pulat geldiHatayspor’da Volkan Demirel gitti, Özhan Pulat geldi

Kulüpten hakem isyanı

Hatayspor, geçtiğimiz hafta sonunu Gaziantep FK ile çok kritik maçta 1-1 berabere kaldı. Gaziantep lehine çıkan penaltı kararı ve Hatay lehine çıkmayan penaltı kararı tartışma konusu yarattı. Kulüp pozisyonlar hakkında “Bu videoda koca bir şehre umut olmaya yemin etmiş bir takımın nasıl yalnızlaştırıldığını, nasıl sahipsiz bırakıldığını izliyorsunuz. Şimdi bütün yetkililere soruyoruz. Düşme hattında haftanın en önemli karşılaşması olan Gaziantep FK – Hatayspor maçında neden yabancı VAR hakemi atanmadı? Türkiye’den Euro 2024’e gönderilmesi beklenen hakem Halil Umut Meler’in görüntülerde görülen bariz hatalarında neden VAR müdahale etmiyor? Bu bariz hatalar gözlemci raporuna neden yazılmıyor?” açıklamasıyla bir video yayınladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.