TFF’den Avrupa ayarı: Maçlar tatil

Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa kupalarında grup aşamasına kalabilmek adına mücadele eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un önümüzdeki hafta oynayacakları maçları erteleme kararı aldı.

Spor 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
TFF, Avrupa maçına çıkacak takımların maçlarını erteledi.

Süper Lig’de heyecan 3. hafta maçlarıyla sürecek. 10 maçın oynanacağı hafta öncesinde Galatasaray Molde ile Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçına; Fenerbahçe Twente ile, Beşiktaş Dinamo Kiev ile Adana Demirspor ise Genk ile Konferans Ligi play-off ilk maçına çıkacak.

TFF, söz konusu takımların 3. haftada oynayacakları maçları erteleme kararı aldı. Kararın arkasında rövanş maçlarının da haftaya oynanacak olması nedeni yatıyor. Ülke puanının son derece değerli olduğu ve Avrupa’ya katılacak her takımın ayrı ayrı katkı yapacağı Türk futbolu için alınan kararla beraber; Galatasaray’ın İstanbulspor deplasmanında, Fenerbahçe’nin Başakşehir’le iç sahada ve Adana Demirspor’la Beşiktaş’ın Adana’da oynayacakları 3 maç ertelendi.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında bu akşam 22.00’de Molde’yle oynayacak. Fenerbahçe perşembe akşamı 20.00’de Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Twente’yi konuk edecek. Beşiktaş aynı gün saat 20.00’de Dinamo Kiev’e konuk olacak. Adana Demirspor ise yine Konferans Ligi grup aşaması önündeki son engeli aşmak adına play-off turu ilk maçına çıkacak ve 21.00’de Genk’i ağırlayacak.

Çebi'den Büyükekşi’ye mektup: Huzur ve adalet istiyoruzÇebi’den Büyükekşi’ye mektup: Huzur ve adalet istiyoruz

Rakiplerde de durum aynı

Türk takımlarının karşılaşacağı rakiplerinin de önümüzdeki hafta sonu oynayacakları maçlar kendi federasyonları tarafından ertelenmiş vaziyette. Galatasaray’ın karşılaşacağı Molde’nin Viking ile oynayaccağı mücadele 30 Eylül Cumartesi’ye ertelendi. Fenerbahçe’nin Hollanda Eredivise’de boy gösteren rakibi Twente ise Vitesse’yi konuk edeceği maçı 27 Eylül Çarşamba günü oynayacak. Beşiktaş’ın rakibi Dinamo Kiev’in Ukrayna Ligi’nde 27 Ağustos günü Veres Rivne’yle oynayacağı maç ertelendi. Adana Demirspor’un ağırlayacağı Genk, Belçika Ligi’nde Club Brugge ile 27 Ağustos günü oynayacağı maçı ileri bir tarihte oynayacak.

Samsun'da lider VAR!Samsun’da lider VAR!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.