Trabzonspor lige Akdeniz keyfi yaparak başladı

Süper Lig'in açılış maçında Trabzonspor, Antalyaspor'u Denswill'in golüyle 1-0 yenerek üç puanı kazandı. Maç boyu iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Umut Bozok'un maçtaki nadir pozisyonlardan birinde yaptığı rövaşata auta gitti.

İki sezon öncesinin şampiyonu Trabzonspor geçen yılı istediği gibi geçiremedi. Sezon ortasında kendilerini şampiyon yapan hoca Abdullah Avcı ile yolları ayırdılar yerine Nenad Bjelica ile anlaştılar. Geçen sezonu hazırlık olarak gören Bjelica Süper Lig’in açılış maçında Nuri Şahin yönetimindeki Antalyaspor’du. Maça hızlı başlayan Karadeniz ekibi oldu. Baskısını ilk dakikadan hissetirdi. Bordo mavililer golü de erken buldu. Abdülkadir Ömür’ün kullandığı kornerde Denswill’in sert kafayla vuruşu ağlarla buluştu. Bu aynı zamanda 2023-24 sezonunun ilk golü olarak kayıtlara geçti.

Golden sonra oyun dengelendi. Orta alan mücadelesi başladı. Nadir bulunan pozisyonlarda iki takım da başarılı olamayınca ilk yarı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

'Trabzon Valisi Aziz Yıldırım! Kötü tezahürata alınma'‘Trabzon Valisi Aziz Yıldırım! Kötü tezahürata alınma’

İkinci yarıda da 80. dakikaya kadar değişen bir şey yoktu. 66’da Enis Bardhi ve 67’de Bakesetas’ın isabetli şutlarında Antalyaspor kalecisi Leite güzel kurtarışlar yaptı. 80. dakikadan sonra oyuncu değişiklikleriyle Antalyaspor beraberlik için baskıyı arttırdı. Trabzonspor ise geriye yaslandı. 83’te Adam Buksa’nın uzaktan şutunda, Uğurcan Çakır solundan topu çıkarmayı başardı. Sezonun ilk 3 puanını zor da olsa Trabzonspor alırken oynanan oyun kimseyi tatmin etmedi.

Nenad Bjelica ve Nuri Şahin maç öncesi birbirine başarı diledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, taraftara desteği için teşekkür ederken “Bu savaşımızda ve mücadelemizde taraftarın desteğini hissetmek çok önemli. Onlarsız bir başarının mümkün olmadığını biliyoruz. Onların bizden neler beklediklerini de biliyoruz. Oyuncularımız, onları mutlu edebilmek için sonuna kadar mücadele edecekler. Ligin ilk maçları her zaman zordur. Galibiyetle başlamak çok önemliydi, galibiyet için çok mutluyuz. Üzerinde çalışacağımız şeyler var.Bugün galibiyetin tadını çıkarma vakti. Sonrasında da Galatasaray maçı için düşünmeye başlayacağız” dedi.

Dört büyüklerin mali durumu vahim! Borçları varlıklarının üç katıDört büyüklerin mali durumu vahim! Borçları varlıklarının üç katı

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, sezon ve maç için şöyle konuştu: “İnşallah futbolun konuşulduğu bir sezon olur. İlk maçlar genelde zorlu olur. Geçen sene istediğimiz performansı verememiştik. Ama bugün müthiş tribünlerle oynadık. Taraftara teşekkür ediyorum. Yorgunluğun artması maça hazırlanmakta zorladı ama bugün istediğimiz sonucu aldık.”

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan hediyeleri şehit ailelerine verdi.

Trabzonspor ile Antalyaspor, maçından öncesinde bordo mavililerin başkanı Ertuğrul Doğan, şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül’e (en sağda), yorgun mermi sonucu hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı’nın annesi Asiye Atıcı’ya (sağdan ikinci) ve şehit Ferhat Gedik için Akçaabat Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Kesici’ye (solda) Trabzonspor forması ve şampiyonluk kupası minyatürü hediye etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.