Trabzonspor transferleri üst üste açıkladı, Trezeguet’ye ise olimpiyat izni çıkmadı

Trabzonspor geçen sezonu Gaziantep FK'da geçiren Denis Dragus'u resmen kadrosuna kattı. Bordo-mavililer ayrıca Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için Mısır'dan davet alan Trezeguet'ye izin verilmediğini açıkladı.

Spor 25 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Trabzonspor yeni transferlerini ve Trezeguet'yi Paris'e göndermeme kararını duyurdu.

Trabzonspor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda oyuncular ısınmanın ardından bir kilometre koşu test çalışması yaptı. İdmanda milli takımlarında yer alan oyuncular bulunmadı. Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı da kulüp tarafından başlatılan forma satıl al kampanyasına 1061 formayla destek oldu.

Denis Dragus resmen Trabzonsporlu oldu

Trabzonspor geride kalan sezonu Gaziantep FK’da kiralık geçiren 24 yaşındaki Rumen futbolcu Denis Dragus’la dört yıllık anlaşma sağladı. Kulüpten KAP’a yapılan açıklamada profesyonel futbolcu Denis Dragus’un kulübe kesin transferi konusunda Standard Liege ile anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Açıklamada anlaşmaya göre Standard Liege’e sözleşme fesih bedeli olarak 1 milyon 700 bin avronun üç taksit halinde ödeneceği kaydedildi. Dragus ile dört yıllık anlaşma sağlandığı da aktarılan açıklamada “Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya her sezon için 1 milyon 575 bin avro garanti ücret ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 3,8’i oranında ödeme yapılacaktır” ifadesine yer verildi.
​​​​​​​Rumen futbolcu geçen sezon Gaziantep Futbol Kulübü ile çıktığı 35 maçta 15 gol ve 1 asist ile oynamıştı.

Barisic de açıklandı

Trabzonspor, 31 yaşındaki Hırvat savunma oyuncusu Borna Barisic’i kadrosuna kattı. Kulüpten KAP’a yapılan açıklamada serbest statüdeki profesyonel futbolcu Borna Barisic ile 2+1 yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi. Açıklamada, anlaşmaya göre futbolcuya her sezon için 1 milyon 500 bin avro garanti ücret ve 330 bin avro imza ücreti ödeneceği kaydedildi.
Futbolcunun bir yıllık opsiyonu hakkında da bilgi verilen açıklamada, “Futbolcunun, 2025-2026 futbol sezonunda kulübümüzün Süper Lig maçlarının yüzde 50’sinde ilk 11’de başlaması halinde mevcut sözleşme bir yıl uzayacak olup, futbolcuya 2026-2027 futbol sezonunda 1 milyon 500 bin avro garanti ücret ve 330 bin avro imza ücreti ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 4’ü oranında ödeme yapılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

John David Lundstram Trabzonspor’da

Bordo-mavililer serbest statüdeki İngiliz orta saha oyuncusu John David Lundstram ile 3 yıllık anlaşma sağlandığını KAP’a bildirdi. Anlaşmaya göre futbolcuya her sezon için 1 milyon 500 bin avro garanti ücret ve 500 bin avro imza ücreti ödeneceği, menajerlik hizmet bedeli olarak da futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 3,8’i oranında ödeme yapılacağı kaydedildi.

Genç futbolcu Cihan Çanak ile görüşmelere başlandı

Trabzonspor üst üste resmiyete dökülen Transfer haberlerini duyurduktan sonra bir transferle ilgili de görüşmelere başlandığını açıkladı. Borsa İstanbul’a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da (KAP) yer alan açıklamada, Belçika ekibi Standard Liege​​​​​​​’nin futbolcusu Cihan Çanak’ın kulübe transferi konusunda görüşmelere başlandığı kaydedildi.

Trezeguet’ye olimpik vize çıkmadı

Bordo-mavililer takımın yıldız ismi Trezeguet’yle alakalı da önemli bir bilgilendirme yaptı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada futbolcuları Trezeguet’nin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Mısır’ın 23 yaş altı futbol takımında oynaması için davet aldığı belirtildi. Buna karşın Mısırlı futbolcuya milli takımına katılımı için izin verilmediği şu sözlerle aktarıldı:

“Oyuncumuz bu turnuvada yer almak istediğini kulübümüze bildirmiş ancak FIFA’nın uluslararası maç takvimi Olimpiyat U23 oyunlarını içermediğinden ve takımımız davet süresince UEFA kulüp müsabakalarında önemli eleme maçları oynayacağından sporcumuzun 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na katılmasına izin verilmemiştir.”

Olimpiyat kadrolarında 23 yaş altı oyuncuların yanı sıra her yaştan üç futbolcu bulundurma hakkı bulunuyor.

Avrupa Şampiyonası'na katılacak 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın kadrosu açıklandıAvrupa Şampiyonası’na katılacak 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı’nın kadrosu açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.