Trabzonspor yine kaybediyor, ‘üç üç üç’ diyor

Trabzonspor, kendi evinde Kasımpaşa'ya 3-2'lik skorla yenilerek üst üste üçüncü yenilgi aldı. Bordo mavililer buna karşın rakiplerinin de kaybetmesiyle üçüncülükteki yerini korudu.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Trabzonspor, Kasımpaşa'yı da geçemedi.

Trabzonspor evinde yara sarmak, Kasımpaşa ise kötü form grafiği bulunan rakibine bir çelme daha takıp Avrupa potasına yükselmek için sahaya çıktı. Bordo-mavililer maça baskılı başladı. 13’üncü dakikada Visca’nın sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte dar açıdan vuruşunu yapan Eren Elmalı kaleci Ali Emre’yi geçemedi. Baskısını sürdüren Trabzonspor Enis Bardhi’nin ceza sahasına gönderdiği ortaya çok şık bir kafa vuruşu yapan Enis Destan’ın golüyle 1-0 öne geçti.

Karadeniz temsilcisi skor üstünlüğünü ele aldıktan sonra oyundaki etkisini de sürdürdü. İlk yarının son anlarında Edin Visca’yla çok net bir gol fırsatından yararlanamayan bordo-mavililer soyunma odasına tek farkla önde gitmeye razı oldu.

Trabzonspor'a SPK'dan müjde: Sıcak para geliyorTrabzonspor’a SPK’dan müjde: Sıcak para geliyor

İkinci yarıya Kasımpaşa fırtına gibi girdi. Sezonun golcü oyuncusu Aytaç Kara ceza sahası içinde uzak köşeye yerden düzgün bir vuruşla ağları buldu, Kasımpaşa beraberliği yakaladı. 55’inci dakikada Kasımpaşa’lı Fall’ın yerden içeriye çevirdiği top Eren’den sekti. Deplasman takımı oyuncularının yoğun itirazlarına rağmen maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu oyunu devam ettirdi. Devamında VAR’dan gelen inceleme önerisiyle monitör başına giden Numanoğlu penaltıya hükmetti. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Haris Hajradinovic sol ayağıyla sağ köşeye çok sert bir vuruş yaptı, kaleci Uğurcan köşeyi bilmesine rağmen topu çıkaramayınca Kasımpaşa deplasmanda öne geçti.

Yenik duruma düştükten sonra hücum aksiyonlarını artıran Trabzonspor’da Enis Destan’ın yay üzerinden çektiği şut kalecinin müdahalesi ardından üst direğe çarptı. Daha çok risk almaya başlayan bordo-mavililerin arka alanda verdiği boşluklar arttı. 75’te kontra şansı yakalayan Kasımpaşa Oğulcan’ın ortasına kafasını uzatan Ben Ouanes’in attığı golle deplasmanda farkı ikiye yükseltip rahatladı.

Galatasaray direkleri de geçti, Antep savunmasını Barış Alper deldiGalatasaray direkleri de geçti, Antep savunmasını Barış Alper deldi

Maçın kalanında Trabzonspor pek fazla şans üretemedi. 90+1’e gelindiğinde Bardhi’nin şutunda kaleciden seken topu takip edip tamamlayan 19 yaşındaki genç oyuncu Poyraz Efe Yıldırım Trabzonspor formasıyla ilk golünü attı. Kalan sürede başka gol çıkmayınca bordo-mavililer sahadan yenik ayrıldı.

Bu sonuçla Trabzonspor son iki maçta olduğu gibi bu maçtan da yenik ayrıldı. Kasımpaşa ise puanını 32’ye yükseltip 7’nci sıraya geldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.