Trabzonspor’un golcüsü Enis Destan gol kralı olmayı hedefliyor

Trabzonspor'un 22 yaşındaki golcüsü Enis Destan Karadeniz temsilcisinin hedefinin her zaman kupalar olduğunu ve kendisinin hedefinin de bordo-mavili forma altında gol krallığı yaşamak olduğunu söyledi.

Spor 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
'Anadolu Kaplanı'nın santrforu Enis Destan gol kralı olmayı hedefliyor.

Trabzonspor’un 2022 ocak ayında Altınordu’dan kadrosuna kattığı Enis Destan takımının sezon öncesi hazırlıklarını sürdürdüğü Macaristan’ın Szeged kentinde açıklamalar yaptı. Geçen sezon Süper Lig’de dokuz kez fileleri havalandırıp dikkatleri üzerine çeken genç golcü yeni sezona dair hedeflerini açıkladı.

Kampta sıcak hava koşullarının zor şartlar yarattığını belirten Enis Destan buna karşın iyi çalıştıklarını söyledi. Antrenman olarak yoğun bir tempoya girdiklerini ifade eden Enis Destan “Takım olarak güzel bir aile ortamı yakaladığımızı düşünüyorum. Önümüzde UEFA Avrupa Ligi maçı var. Aslında bu hazırlıklar, hazırlık maçları onun bir provası. Bu maça hazırlanıp sezona galibiyetle başlamak istiyoruz” dedi.

Geçen sezon yaşadığı gelişimden bahseden Enis şöyle dedi:
“Trabzonspor’a şampiyon olduğumuz sezonda gelmiştim. Oynayacağımı düşünmüyordum ama önümüzdeki sezonlara kendimi hazırlıyordum. Polonya’ya giderek kendimi daha çok geliştirmeyi hedefliyordum. Onu da başardığımı düşünüyorum. Geçen sezon da iyi bir performans gösterdim. Bunun üstüne koyarak gitmem lazım. Futbol böyle bir şey. Hep üstüne koya koya gitmem lazım. Benim açımdan planlı programlı bir şeydi.”

Trabzonspor’un yaptığı transferlerle güçlendiğini vurgulayan Enis Destan “İnşallah kupalar kaldırırız. Trabzonspor’un hedefi her zaman kupalardır. Biz de buna layık olmaya çalışıyoruz. Ben de gol kralı olmayı hedefliyorum. Önümüzde uzun bir süreç var, genç bir oyuncuyum. O hedeflerime üstüne koya koya ulaşmak istiyorum.”

‘Hedefim Bundesliga’

Trabzonspor ile sözleşmesini 2028 yılına kadar uzatmasına ilişkin de konuşan Enis Destan “Geçen sezon uzattım. Trabzonspor’da mutluyum. Kulübümü seviyorum. Burada da kupalar kaldırmak istiyorum. Evet uzattım ama her futbolcunun olduğu gibi benim de Avrupa hayalim var. Bu hayal ile gelişimimi sürdürmeye çalışıyorum. Kulübümüzün menfaati doğrultusunda maddi, manevi açıdan iyi bir rakam gelirse tabii ki düşünebilirim. Ama şu an Trabzonspor’da mutluyum” dedi.
Enis Bundesliga hayali olduğunu da vurgulayarak “Küçüklükten beri Almanya Ligi’ni seviyorum ve takip ediyordum. Lewandowski Bayern Münih, Borussia Dortmund’da harikalar yarattı. İdolümden dolayı Bundesliga’yı seviyordum. Orayı da takip ediyorum, hedeflerimden biri” şeklinde konuştu.

‘Türk milleti de kenetlendiği için çok güzel atmosfer oldu’

Enis Destan A Milli Futbol Takımı’nın güzel bir turnuva geçirdiğini belirterek “Son Hollanda maçında istemediğimiz bir sonuç aldık. Turnuvada favori takımlardan biriydik. ‘Türkiye geliyor’u bize yaşattılar. Abilerimize teşekkür ediyoruz. Bence gayet güzel geçti turnuva. Türk milleti de kenetlendiği için çok güzel atmosfer oldu. Tüylerimiz diken diken oldu, her golde sevinçler yaşadık. İleride inşallah daha güzel yerlerde olacağız” dedi.
Ümit Milli takım forması giyen oyuncu “Önümüzde dünya, Avrupa şampiyonları yine var. Bunlara hazırlandığımızda iyi şeyler yapabiliriz. Bunu da herkese hissettirdik. Her futbolcunun hayali A Milli Takım’da oynamak, gol krallığı yaşamak. Ben de bunları hedefliyorum. İnşallah çok çalışıp orada olmaya çalışacağım” diye konuştu.
Enis Destan milli takımda bir santrfor sorunu yaşandığını düşünmediğini söyledi: “Bazen hocanın değişik taktikleri oluyor, kendine göre düşündüğü taktikler oluyor. Bunu da gördük, çok güzel taktikler ortaya koydu, çeyrek final oynadık. Ben, Bertuğ, Erencan, Poyraz, Semih gibi gelecek vadeden oyuncular da var. Bizim de çalışmamız lazım. Özel bireysel antrenmanlar yapmamız lazım. Böyle devam etmeliyiz, orayı hepimiz hak ediyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte orada olacağız.”

Trabzonspor transferleri üst üste açıkladı, Trezeguet'ye ise olimpiyat izni çıkmadıTrabzonspor transferleri üst üste açıkladı, Trezeguet’ye ise olimpiyat izni çıkmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.