Trabzonspor’un siftah gecesi! ‘Umut’lu 3 puan

Ankaragücü'nün 10. dakikada 10 kişi kaldığı teknik direktör Tolunay Kafkas'ın oyundan atıldığı maçta Trabzonspor Umut Bozok'un golleriyle 2-0 galip geldi. Yeni başkan Ertuğrul Doğan ve teknik direktör Bjelica ilk kez 3 puan sevinci yaşadı.

Spor 9 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trabzonspor, 5 hafta sonra galibiyet sevinci yaşadı.

Trabzonspor, Ahmet Ağaoğlu’nun gidip onun yerine Ertuğrul Doğan’ın başkan olduğu günden beri galibiyet sevinci yaşayamıyordu. Abdullah Avcı’nın yerine teknik direktörlük görevine getirilen Nenad Bjelica ise Sivasspor ve Konyaspor deplasmanlarında ilk golü atmasına rağmen mağlup ayrılmıştı. Hem başkan Ertuğrul Doğan hem teknik direktör Bjelica, kötü gidişi bitirmek için Ankaragücü maçını seçmişti.

Icardi atıyor, Galatasaray şampiyonluk şarkıları söylüyorIcardi atıyor, Galatasaray şampiyonluk şarkıları söylüyor

Maçın senaryosu da tam bordo mavililerin istediği gibi yazıldı. 10. dakikada Hamsik’in ayağına basan Kitsiou direkt kırmızı kart gördü. Pozisyona itiraz etmek için sahaya dalan Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da oyundan atıldı. Rakibi 10 kişi kalmasına karşın bordo mavililer pozisyon üretmekte zorlandı. İlk yarını uzatma dakikalarında Ankaragücü kalecisi Gökhan’ın yumrukladığı top kısa düştü. Batra’nın ortaya çıkardığı topta Umut Bozok fileleri havalandırmayı başardı.

İkinci yarıya 1-0 önde başlayan Trabzonspor kontrollü bir oyunu tercih etti. 62. dakikada soldan gelişen atakta Umut Bozok, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Geçen sezonun gol kralı bunu affetmedi ve topu ikinci kez ağlara gönderdi. Bu dakikadan sonra üstünlüğünü koruyan bordo mavililer 4 yenilgi ve 1 beraberlik aldığı 5 haftalık kötü periyodu sona erdirmiş oldu.

Skandal üstüne skandal: Dokunulmazlara bu kez dokunulacak mı?Skandal üstüne skandal: Dokunulmazlara bu kez dokunulacak mı?

Bjelica: 6-8 transfer yapacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü, Nenad Bjelica, “Uzun aradan sonra 3 puan aldık. İlk yarı sanki endişeli başlangıç yaptık. İstediğimiz şeyleri gösteremedik. Kırmızı kart sonrası oyun lehimize gelişti ama yine de kazanmak kolay olmayacaktı öyle de oldu. 2-0’dan sonra bitmiş bir maçtı” dedi. 2003’lü Arif Boşluk’a süre veren Hırvat çalıştırıcı genç oyunculara “Maça baktığımızda 3-4 genç oyuncuyu birden sahaya sürebilmek çok kolay değil. Genç oyuncuların takıma katılması için iyi işleyen takım olması lazım” diye konuştu. Bjelica, kiralık oyuncularla bazı futbolcularla vedalaşacağını belirterek 6-8 oyuncu transferi yapmayı planladıklarını söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.