Icardi atıyor, Galatasaray şampiyonluk şarkıları söylüyor

"Aşkın olayım" şarkısını Galatasaray tribünlerinin diline dolayan Mauro Icardi, 1-0 kazanılan Başakşehir maçında penaltıdan golünü attı, taraftarlara şampiyonluk şarkısı söyletti.

Spor 9 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Galatasaray, zorlu Başakşehir engelini Mauro Icardi ile aştı.

Galatasaray pazartesi gününe kalan 5 maç, toplanması muhtemel 15 puan ve en yakın rakipleriyle farkı 5 puana çıkarma ihtimaliyle girdi. Fenerbahçe’nin küme düşme hattındaki Giresunspor’a kaybettiği 2 puan Nef Stadyumu’ndaki maçın değerini bir kat daha artırdı.

Maça 50 bine yakın taraftarının da desteğiyle fazlasıyla baskılı başlayan Galatasaray ilk 20 dakika içinde Dries Mertens ve Sergio Oliveira ile gole yaklaştığı pozisyonlar buldu. 20’den sonra dengeyi sağlayan ve ataklarını artıran Başakşehir, Galatasaray kalesini yoklamaya başladı. 42. dakikada Mauro Icardi’nin yerde kaldığı pozisyon penaltı bekleyen Galatasaray karşılık bulamadı. Ancak 45+5’te Deniz Türüç’e çarpan topta VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyen Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Golcü Mauro Icardi 45+8’de takımını 1-0 öne geçirdi ve devre böyle bitti.

Derbi deyince akla hemen onun adı gelir: IcardiDerbi deyince akla hemen onun adı gelir: Icardi

Galatasaray ilk yarıda bir bölüm kalesinde ataklar görse de ikinci yarıda buna neredeyse hiç izin vermedi. Ligin ilk yarısında rakibini 7-0’la bozguna uğratan sarı-kırmızılılar bu kez o kadar kolay sonuca gidemediler. Bilhassa 80. dakikaların başındaki köşe vuruşlarıyla kapıyı kapamaya yaklaşsa da başarılı olamadılar.

Kalan dakikalarda maçta gol sesi çıkmadı ve Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 73’e yükselten lider, Fenerbahçe ve Beşiktaş’la puan farkını 5’e çıkardı. Mauro Icardi bir kritik maçta daha sahneye çıkmayı başardı ve Süper Lig’deki gol katkısını 15 gol ve 7 asistle 22’ye kadar çıkardı. Galatasaray, savunmasıyla da set çektiği kalesini fazlasıyla iyi savundu. Seyrantepe sakinleri, Başakşehir’e ceza alanı içinden şut imkanı tanımadı. Konuk ekip bu sezon ilk kez bir maçta ceza alanı içinden şut atamadı.

Başakşehir ise bu sezon dört büyüklere karşı oynadığı 8. maçında 7. kez yenildi. Boz Baykuşlar bir tek ligin ilk yarısında Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etmişti.

Basit matematik: Cenk + Aboubakar = BaşarıBasit matematik: Cenk + Aboubakar = Başarı

“Mayıslar bizim”

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, kritik galibiyet sonrası Galatasaray’ın mayıs ayı geleneğine vurgu yaptı. Buruk, “Taraftara açık idmanda da söyledik, 5’te 5 ile ligi bitirmek istiyoruz. Bu maçtaki gibi oynarsak, onlara sözümüzü tutarız. Başkan yönetim, taraftarlar çok önemli. Erden Bey sürekli bizimle. Başkanımızın manevi desteğini hep söyleyeceğim. Yeri geldiği zaman arıyor, yeri geldiği zaman Florya’ya geliyor. Birliktelik başarıyı getiriyor. Lokomotif futbol takımı. Daha transfer yapmadan şampiyonluk dedik. Avantajımızı kullanmak istiyoruz. Mayıslar bizim, inşallah en kısa sürede şampiyonluğa ulaşacağız.” sözlerini sarf etti.

Okan Buruk maç sonunda Kazımcan Karataş’tan övgüyle söz ederek şunları söyledi: “Kazımcan Karataş doğru oynadı. Takımın iyilerinden iriydi. İnşallah uzun süreçte de bizim için çok büyük çözüm olur.”

Maç sonunda önemli bir maçı kazandıklarını belirten Mauro Icardi “Şampiyonluk için daha çok fazla var. Ritmimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Şimdiye kadar ne yaptıysak devam etmeliyiz, kazanmaya devam etmeliyiz.” dedi.

Doğrudan rakiplerinden birini yendiklerini belirten kaptan Fernando Muslera ise “Derbi kaybettikten sonra böyle bir atmosferde mücadele ettiğimiz için çok gururluyuz.” sözlerini dile getirdi.

Galatasaray galibiyeti taraftarıyla kutladı.

Emre Belözoğlu: Sorumluluk bende

1-0 kaybedilen maç sonrası konuşan Emre Belözoğlu, yaptığı hamlelerden sonra oyunun geri gittiğini vurguladı ve sorumluluğu üstlenerek, “50 bin kişi önünde Galatasaray’a karşı oynamak kolay değil. Biz bu kadar bekleyen takım değiliz. Merkez öndeki iki oyuncumuz çok rahat bıraktı. İlk 20 dakika oyun Galatasaray’ın istediği gibi gitti. Sonra pozisyonlar vermedik, pozisyonlar aradık. Avantajlı skoru bulabilirdik. Hamleler yaptık ama oyun geriye gitti. Tabii ki sorumluluk bende. Savunma takımı değiliz, çocuklar elinden geleni yaptı. Ofansif olarak daha iyi olabilirdi.” dedi.

Avrupa’da oynamanın yarattığı dezavantaj ve yorgunluktan bahseden Belözoğlu “49. maçımızı oynuyoruz, Avrupa kupası oynayan takımlar zorlanıyor. Avrupa’da oynayıp bizden daha kötü durumda olanlar var.” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Belözoğlu, maç sonunda çarpıcı bir açıklamada bulundu. Genç teknik direktör, “Ben Fenerbahçeli Emre’yim, taraftar beni çok sahiplendi. Ama hayat bana büyük cümleler kurmamayı öğretti. Hiçbir zaman Galatasaray’ı çalıştırmam demem.” dedi ve Galatasaray’ı çalıştırma konusunda açık kapı bıraktı.

Rakiplerini geçtiler, birbiriyle eşleştiler: Galatasaray - FenerbahçeRakiplerini geçtiler, birbiriyle eşleştiler: Galatasaray – Fenerbahçe

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.