Derbi deyince akla hemen onun adı gelir: Icardi

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Süper Lig'de oynadığı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında boş geçmedi. Ancak bu Türkiye'ye özgü değil... Eski takımlarında da derbi maçlarına damga vuran isimdi.

Spor 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Icardi, derbi galibiyetlerinden sonra formasını tribünlere göstermesiyle tanınıyor.

Galatasaray’ın sezon başında Paris saint Germain’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Arjantinli Mauro Icardi, bu sezon Süper Lig’de resmen derbi canavarı oldu. 30 yaşındaki oyuncu oynadığı bütün büyük maçlarda ağları havalandırdı, bazılarında asist yaptı. Icardi’nin gol attığı büyük maçlarda Galatasaray tek puan kaybını Beşiktaş’a karşı yaşadı.

‘Neşeli günler’ yerini ‘Buruk’ acıya mı bırakacak?‘Neşeli günler’ yerini ‘Buruk’ acıya mı bırakacak?

Icardi’nin Türkiye’deki derbi performansı şöyle…

13. hafta Galatasaray-Beşiktaş: 2-1 (2 gol)
18. hafta Fenerbahçe-Galatasaray: 0-3 (1 gol, 1 asist)
23. hafta Galatasaray-Trabzonspor: 2-1 (1 gol, 1 asist)
32. hafta Beşiktaş-Galatasaray: 3-1 (1 gol)

Icardı, Inter’de forma giyerken ezeli rakipleri Milan’a 1 maçta 3 gol attı.

Inter ve PSG’de derbilere damga vurdu

Galatasaray’dan önce Paris Saint Germain ve Inter formaları giyen Icardi, hem İtalya hem Fransa’daki derbilerde de maçın oyuncusu olmayı başardı. 2017-18 sezonunda Icardi, Inter forması giyerken ezeli rakip Milan’ın filelerine 3 kez sarsmayı başardı. Bir sezon sonraysa son dakikada attığı golle Inter’e galibiyeti getiren isim oldu. Icardi, PSG forması giyerken ezeli rakip Marsilya’nın ağlarını 4 kez havalandırmayı başardı. Geçen sezon Lyon mücadelesinde de galibiyeti getiren gol Icardi’nin ayağından geldi.

Hatırla Beşiktaş!Hatırla Beşiktaş!

Icardi’nin futbol geçmişi

19 Şubat 1993 tarihinde Rosario’da doğan Mauro Icardi, altyapı kariyerine Arjantin’de başladı. Daha sonra ise İtalya’nın Sampdoria takımına geldi. Bu takımda profesyonel olan Arjantinli futbolcu, Sampdoria’dan sonra Inter’e gitti. Inter’de adını dünyaya duyuran yıldız İtalyan takımında 219 maçta forma giydi, 124 gol attı ve 28 asist yaptı. Serie A’da iki kez gol kralı oldu. Inter’den PSG’nin yolunu tutan oyuncu, burada iki kez şampiyonluk kupasını kaldırdı. Bu sezon başında kiralık olarak Galatasaray’a geldi. Oyuncunun maaşının büyük bir bölümü PSG tarafından karşılanıyor. Icardi, Galatasaray formasıyla 19’u lig 2’si Türkiye Kupası 21 karşılaşmaya çıktı. Ligde 14 kupada 1 kez ağları havalandırdı. Takımına ligde 7, kupada 1 asist yaparak katkı verdi. Icardi, Arjantin A Milli Takımı’nda görev yaptığı 8 maçta 1 gol attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.