Muslera’nın 400’üncü maçında Okan Buruk rekor peşinde

Süper Lig'in 29'uncu haftası Galatasaray-Rizespor maçıyla açılacak. Fernando Muslera müsabakada oynarsa dördüncü kez 'dalya' diyecek. Okan Buruk ise karşılaşmadan üç puanla ayrılması durumunda Lucescu'nun iç sahada maç kazanma rekoruna ortak olacak.

Spor 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Lider Galatasaray, evinde Rizespor'u ağırlayacak.

Süper Lig’de 29’uncu hafta Cuma günü tek maçla başlayacak. Haftanın açılış maçında Galatasaray ile Rizespor karşılaşacak. RAMS Park’ta oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmada Bahattin Şimşek düdük çalacak.

Galatasaray, ligin geride kalan 28 maçlık bölümünde 24 galibiyet, üç beraberlik ve bir mağlubiyet yaşayarak 75 puan topladı. Galatasaray’ın bu sezon ligde kaybettiği tek maç olan Hatayspor maçını da Bahattin Şimşek yönetmişti. Rizespor ise 11’er galibiyet ve mağlubiyetin yanında 6 beraberlikle 39 puan elde etti. Karadeniz ekibi, 29’uncu hafta öncesinde averajla Başakşehir’in ardında 7. sırada yer aldı. Galatasaray, iki takım arasında ligin ilk yarısında Çaykur Didi Stadı’nda yapılan maçtan 1-0 galip ayrılmıştı. Sarı-kırmızılıların golü geçtiğimiz günlerde kadro dışı bırakılan Sergio Oliveira’dan gelmişti.

Erden Timur onayladı: Oliveira kadro dışı!Erden Timur onayladı: Oliveira kadro dışı!Galatasaray’da üç eksik

Sarı-kırmızılı takımda üç futbolcu Rizespor’a karşı forma giyemeyecek.Sergio Oliveira’nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Abdülkerim Bardakcı ve Serge Aurier, Rizespor’a karşı mücadele edemeyecek. Wilfried Zaha, Hakim Ziyech ve Davinson Sanchez’in durumları ise son antrenmanın ardından belli olacak. Galatasaray’da Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu, müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Cim-bom’un karnesi dokuzda dokuz

Galatasaray, Süper Lig’de yaptığı son dokuz maçtan galip ayrıldı. Son olarak Süper Lig’in 16’ncı haftasında deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki dokuz lig maçını da kazandı. Okan Buruk’un öğrencileri ligin 12’nci haftasında Hatayspor’a mağlup olduktan sonra çıktığı müsabakalarda 14 galibiyet ve iki beraberlik elde etti.

İç sahada firesiz

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon sahasında oynadığı 14 maçtan da galibiyetle ayrıldı.
Sarı-kırmızılı takım, ligde sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım konumunda bulunuyor.
Galatasaray’ın başında iç sahada üst üste en çok galibiyet yaşayan Türk teknik adam rekorunu kıran Okan Buruk, seriyi 17 maça çıkardı.

Okan Buruk rekor peşinde

Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımın başında iç sahada üst üste kazanma rekorunu egale etmek istiyor. Geçen sezonun başında çalıştırmaya başladığı sarı-kırmızılı takımla ilk yılında Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Okan Buruk, geride kalan sürede birçok rekora da imza attı. Tecrübeli teknik adam, Süper Lig’de geçen sezon son üç, bu sezon da 14 iç saha karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak 17 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Buruk, iç saha serisindeki 14’üncü galibiyette Gündüz Kılıç’ın Galatasaray’ın başında evinde üst üste en çok maç kazanan Türk teknik adam rekoruna ortak oldu. Sonrasında kırdığı rekoru geliştirerek 17 maça çıkaran Buruk’un Mircea Lucescu’nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekoruna ortak olmasına sadece 1 galibiyet kaldı.
Lucescu, Galatasaray’ın başında Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında iç sahada 18 maçlık galibiyet serisi yakalayarak rekor kırmıştı. Okan Buruk, Rizespor mücadelesinden galibiyetle ayrılması durumunda Rumen teknik adamın rekoruna ortak olacak.

Okan Buruk aynı zamanda Süper Lig tarihinin en başarılı sezonunu geçiriyor.
Ligde geride kalan 28 maçta 24 galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgi yaşayan Buruk, 75 puan topladı. Galatasaray, lig tarihinde bu haftayı en fazla puanla geçen takım oldu. Tecrübeli teknik adam, sarı-kırmızılıların bu başarısında başrolü oynadı.

Grafik: AA

Muslera’yı 400’üncü maç heyecanı sardı

Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera, Süper Lig’de 400’üncü maçına çıkmaya hazırlanıyor. Uruguaylı yıldız, takımı Galatasaray’ın Rizespor’u ağırlayacağı maçta forma giymesi halinde dördüncü kez ‘dalya’ diyecek. Süper Lig’deki ilk sınavını 2011-2012 sezonunun ilk haftasında 2-0 kaybettikleri Başakşehir maçında veren Muslera, 2013-2014 sezonunun 33’üncü haftasında Trabzonspor’u 4-1 yendikleri müsabakada 100’üncü maçını oynadı. Uruguaylı kaleci, Galatasaray’da 200’üncü lig maçına 2016-2017 sezonunun son haftasında Konyaspor’u 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmada çıktı. Tecrübeli file bekçisi, üçüncü dalyasını ise 2020-2021 sezonunda 27 Şubat 2021’de Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile yapılan müsabakada dedi.
Sarı-kırmızılı taraftarların en sevdiği isimlerin başında gelen ve hep performansı hem de karakteriyle futbolseverlerin takdirini kazanan Muslera, Galatasaray’da görev yaptığı 13 sezonda birçok önemli başarı ile rekora imza attı.

En fazla maça çıkan ve en çok kupa kazanan yabancı futbolcu

Fernando Muslera, Galatasaray forması altında en fazla resmi maç oynayan yabancı futbolcu unvanına sahip. Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı takımda 399 Süper Lig maçının yanı sıra 53 UEFA Şampiyonlar Ligi, 21 Türkiye Kupası, 17 UEFA Avrupa Ligi, 7 TFF Süper Kupa müsabakasında forma giydi. Toplam 497 maçla Galatasaray formasını en fazla terleten yabancı futbolcu olan Muslera’yı, 239 karşılaşmayla Zoran Simovic takip ediyor. Faryd Mondragon 238 maçla üçüncü, Cevad Prekazi ise 235 müsabakayla dördüncü sırada bulunuyor.

Fernando Muslera, Galatasaray’da en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu unvanını taşıyor. Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı takımda 6 kez Süper Lig, 4 kez Türkiye Kupası, 5 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşayarak 15 kupa kaldırma başarısı gösterdi. Bu rekorun önceki sahibi, sarı-kırmızılıların efsane futbolcularından Gheorghe Hagi’ydi. Rumen futbolcu, Galatasaray’da bir UEFA Süper Kupa, bir UEFA Kupası, 4 Süper Lig, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası (TFF Süper Kupa) ve 2 Türkiye Kupası olmak üzere 10 şampiyonluk kazanmıştı.

Kerem Aktürkoğlu'na saldıran trafik zorbaları suç makinesi çıktıKerem Aktürkoğlu’na saldıran trafik zorbaları suç makinesi çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.