Galatasaray ve Kayseri için mağlubiyet sorun değil: Çeyrek final bileti geldi

Kadınlar Eurocup son 16 turu rövanş karşılaşmalarında boy gösteren Galatasaray ve Kayseri Basketbol parkeden mağlubiyetle ayrılmalarına rağmen ilk maçlarda elde ettikleri avantajlı skorlar sayesinde çeyrek finale uzanmayı başardılar.

Spor 19 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
EuroCup'ta rövanş maçlarını kaybeden iki Türk takımı da tur biletini aldı.

Deplasmanda 73-87’yle yenmeyi başardığı Polonya temsilcisi Enea Gorzow’u İstanbul’da ağırlayan Galatasaray parkeden 91-85’lik skorla mağlup ayrılsa da ilk maçta elde ettiği avantaj sayesinde turu geçen taraf oldu. Yeni transfer Teaira McCowan’ın forma giyemediği karşılaşmada sarı kırmızılıların en skorer ismi 25 sayıyla Julie Vanloo olurken Gorzow’da Elena Tsineke 22 sayıyla oynadı.

Eurocup Women son 16 turunun bir diğer rövanş karşılaşmasında Macar temsilcisi NKA Universitas Pecs’le deplasmanda karşılaşan Melikgazi Kayseri Basketbol maçı 72-70 kaybetmesine karşın evindeki ilk maçı 76-65 kazandığından averajla rakibini eleyerek çeyrek finale yükseldi. Kayseri’de Petronyte 24 sayıyla maçın en çok sayı üreten oyuncusu olurken Claudia Cuic de 17 sayıyla takımına destek verdi.

Macar temsilcisindeyse Wallace ve Meresz’in 14, Tadic’in ise 12 sayılık performansları galibiyeti getirse de bu performanslar takımlarına turu atlatmak için yeterli olmadı.

Fenerbahçe son nefeste kazandı, Anadolu Efes fire vermediFenerbahçe son nefeste kazandı, Anadolu Efes fire vermedi

Çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

Diğer eşleşmelerin de sonuçlanmasıyla beraber kupada son 8 takım belli oldu. Bu 8 takım içinde 3 Türk takımı yer alıyor.

Beşiktaş, çeyrek finalde Lattes Montpellier ile kozlarını paylaşacak. Bu eşleşmenin galibi, Galatasaray-Spar Girona eşleşmesinin galibiyle kozlarını paylaşacak. Bu da yarı finalde iki Türk takımının eşleşme ihtimalini doğuruyor.

Diğer tarafta son olarak WNBA yıldızı Dearica Hamby’yi kadrosuna katma aşamasında olan Kayseri Basketbol çeyrek finalde London Lions ile eşleşti. Bu eşleşmenin galibi yarı finalde Reyer Venezia-TTT Riga eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Çeyrek finallerde ilk maçlar 22 Şubat, rövanş maçları 29 Şubat tarihlerinde oynanacak.

Luka Doncic yetmedi, Lakers üst üste ikinci kez kazandıLuka Doncic yetmedi, Lakers üst üste ikinci kez kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.