Yeşil sahalar böyle karardı: İşte yakın tarihin elektrik kesintileri

Galatasaray’ın Pendikspor’u 2-0 mağlup ettiği maçın 37. dakikasında yaşanan elektrik kesintisi yakın tarihteki benzer olayları akla getirdi. İşte yeşil sahaların karardığı o anlar…

Spor 3 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Pendikspor ve Galatasaray arasındaki karşılaşmada yaşanan elektrik kesintisi akla yakın tarihi getirdi.

Galatasaray, Süper Lig’in 14. hafta maçında Pendikspor’u 2-0 yendi. Karşılaşmada Galatasaray’a galibiyeti getiren goller 69. dakikada Cedric Bakambu ve 82. dakikada Hakim Ziyech’ten geldi. Ancak bu sabah 10haber.net’te yayınlanan Uğur Vardan’ın yazısının başlığında da görünebileceği üzere maçın belki de en heyecanlı anı, 37. dakikadaki elektrik kesintisiydi. Okan Buruk’un ilk 11 tercihiyle verim alamadığı kadroyu yaptığı değişikliklerle sonuç alır hale getirdiği karşılaşmadan geriye, ara ara Türk futbolunun rastladığı elektrik kesintisi hatıra olarak kaldı.

Bu kesinti akıllara yakın tarihteki benzer olayları getirdi. 2014 yılında Beşiktaş’ın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Tottenham’ı ağırladığı UEFA Avrupa Ligi grup maçında da benzer sahne yaşandı. Slaven Bilic’in öğrencilerinin güçlü İngiliz ekibini geçerek adını son 32 takım arasına yazdırdığı maçta 2 kez elektrik kesintisi yaşandı ve oyun durdu.

Galatasaray, balkonlu stadyumda hata yapmadıGalatasaray, balkonlu stadyumda hata yapmadı

Filmi biraz daha geri sarınca 9 Ağustos 2009 tarihine gitmek gerek. Fenerbahçe’nin sezonun ilk maçında Denizlispor’a konuk olduğu açılış maçında 59. dakikada elektrik kesildi. Maç yaklaşık 40 dakika durdu. Fenerbahçe maçı Daniel Güiza’nın golleriyle 2-0 kazandı. 21.45’te başlayan maçın 00.23’te bitmesiyle birlikte karşılaşma “2 gün süren maç” olarak tarihe geçti.

2007 senesindeyse Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda Ankaragücü ile karşılaşırken İnönü’e elektrikler kesildi. 71. dakikada duran maç 15 dakika sonra devam etti. 1-1 giden maçta Kara Kartal karşılaşmayı Matthias Delgado’nun golüyle 2-1 kazandı.

Bu sezon 1. Lig’in 6. hafta maçında da Şanlıurfaspor 11 Nisan Stadyumu’nda Kocaelispor’u ağırladığı karşılaşmanın 16. dakikasında elektrik kesintisi yaşandı. 10 dakikalık aranın ardından devam eden maçı Marmara ekibi 2-0 kazandı.

Pendik'teki kısa süreli elektrik kesintisi sahadaki oyundan daha heyecan vericiydi!Pendik’teki kısa süreli elektrik kesintisi sahadaki oyundan daha heyecan vericiydi!

Bir başka elektrik kesintisi bundan 3 sene önce Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda yaşandı. Kayserispor’la oynanan Süper Lig maçında 2 kez kesinti yaşanırken karşılaşma ev sahibi takımın 1-0’lık galibiyetiyle bitti.

ABD’de tarihe geçti

Benzer bir kesinti Amerikan futbolunun zirve maçı Super Bowl’da yaşandı. 3 Şubat 2013’te oynanan karşılaşmada Baltimore Ravens, San Francisco 49ers önünde ilk devreyi 28-6 önde kapatırken finali kazanacağı düşünülüyordu. Devre arasında Beyonce şaşaalı bir konser verdikten sonra maç yeniden başladı ancak 3. periyodun başında oyun elektrik kesintisiyle durdu. Kesinti yaklaşık 35 dakika sürdü. Super Bowl’da normal sezonun aksine devre arasının yarım saat olmasıyla beraber maç toplamda 1 saatten fazla soğudu. Ara 49ers’a yaradı. Geri dönüş gerçekleşti ancak Baltimore direndi ve sahadan 34-31 galip ayrılarak mutlu sona uzandı. Ravens’ın bugün bile şampiyonluğa erişemediği NFL’de takımın son şampiyonluğu bu elektrik kesintisiyle anılıyor.

Philadelphia Eagles'tan gözdağı veren galibiyetPhiladelphia Eagles’tan gözdağı veren galibiyet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.