Transfer dönemi bitti Galatasaray zamanı başladı: Osimhen sahada, Sara sahnede

Milli arayı transfer tartışmasıyla geçiren Galatasaray, Süper Lig'e harika döndü. Osimhen'in ilk kez oynadığı ve Gabriel Sara'nın yıldızlaştığı maçta Cim-Bom, Rizespor'u 5-0'la geçti ve yoluna firesiz devam etti.

Spor 14 Eylül 2024
Osimhen ve Sara'nın gecesinde Galatasaray beş golle güldü.

Milli aranın ardından Galatasaray, Süper Lig’in beşinci hafta maçında Rizespor’u ağırladı. Sarı-kırmızılılarda yeni transferlerden Victor Osimhen ve Ismail Jakobs ilk 11’de görev alarak yeni takımlarının formalarını ilk kez giydi. Sakatlıktan dönen Davinson Sanchez’de stoper tandemindeki görev yerine geri dönerken Okan Buruk sağ bekte tercihini Kaan Ayhan’dan yana kullanarak Elias Jelert’i yedek kulübesinde oturttu.

Maça sarı-kırmızılılar hızlı girdi. Victor Osimhen’a yapılan faul sonrası rakip yarı alanın ortalarından kazanılan serbest vuruşta kale sahası içerisinde ortasını gönderen Sara’nın topuna iyi yükselen Davinson Sanchez kafayı vurdu ve üst direğin içinden seken meşin yuvarlak filelerle buluşunca ev sahibi ekip erken gelen golle 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın devamında Cim-bom, Osimhen’le fırsatlar yakalasa da Nijeryalı yıldızın kafa vuruşlarında top çerçeveyi tutmadı. 24’üncü dakikada Torreira’ya yapılan faul sonrası sarı-kırmızılılar bir kez daha rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kazandı. Mertens’in paslaşarak kullandığı duran topu Gabriel Sara orta şut karışımı bir vuruşla içeriye doldurdu. Osimhen’in kafasıyla sıyırdığı topa son olarak Abdülkerim Bardakcı da temas edince Galatasaray’ın ikinci golü geldi. Golün ardından sevinci Osimhen yaşadı ve stadyumda da onun ismi anons edildi fakat hakem heyeti golü Abdülkerim’in hanesine yazdı.

Devrenin devamında Osimhen’le çarpıştığı pozisyon sonrası oyuna devam etmeyi deneyen fakat bir süre sonra kendisini yere bırakan Alikulov kenara gelirken yerine Beşiktaş’tan kiralanan Amir Hadziahmedovic dahil oldu. Hakem Arda Kardeşler’in bu değişikliği beyin sarsıntısı kaynaklı kabul etmesinin ardından kural gereği iki takıma da ekstra birer oyuncu değiştirme hakkı tanındı. Bu değişikliğin ardından beşli savunmadan 4-2-3-1 dizilişine dönen Rizespor kalan sürede biraz olsun kıpırdandı fakat RAMS Park’ta soyunma odasına Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarının başında ilk 45 dakikanın oynadığı oyunla takdir toplayan ismi Gabriel Sara, Barış Alper’in yarattığı pozisyonun ardından seken topla ceza sahası içinde buluştu ve sol ayağıyla çok sert bir vuruş yaparak köşeden ağları sarstı. Asistinin yanına golünü de ekleyen Sara yeni takımının formasıyla ilk golünü kaydederek skoru 3-0’a getirdi.

Karşılaşmada bir saatlik dilim geride kalırken Torreira rakip yarı sahada yaptığı pres sonrası kazandığı topla ceza sahası içine girmeden Mertens’e verdi. Belçikalı yıldız ise sağ çaprazda buluştuğu meşin yuvarlağı uzak köşeye yerden çok klas bir vuruşla göndererek direk dibinden fileleri buldu ve takımı adına farkı dörde yükseltmeyi başardı.

Okan Buruk dakikalar 66’yı gösterirken dört oyuncu birden değiştirdi. Sara, Mertens, Davinson ve Torreira kenara gelirken Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Victor Nelsson ve Michy Batshuayi oyuna dahil oldu. Değişikliklerin ardından Yunus Akgün gole yaklaştı fakat ilk vuruşunda kaleciyi geçemedi, ikinci şutu ise çerçeveyi tutmadı. 73’üncü dakikada Ismail Jakobs kenara gelirken Elias Jelert maça dahil oldu. 78’de sarı-kırmızılılar Berkan, Yunus ve Batshuayi’nin ceza sahası içinde yaptığı seri paslar sonucu gole yaklaştı fakat Osimhen’in plasesinde kaleci topu kornere çeldi. Bu pozisyonun bir dakika sonrasında Barış Alper’in hazırladığı pozisyonda müsait pozisyonda pasını verdiği Batshuayi topa istediği gibi vuramadı. Bu süreçte atak devamlılığını artıran Galatasaray, Osimhen’in duvar olduğu pozisyonda Batshuayi’nin pasıyla Kaan Ayhan’ı sağ kanattan savunma arkasına sarkıttı. Kaan karşı karşıya pozisyonda şut yerine pası tercih etti ve Barış Alper bu organize atağı yaptığı vuruşla bitirdi. Galatasaray skoru 5-0’a getirdi.

82’nci dakikada takımda 14’üncü yabancı olarak kalan Yusuf Demir, golü atan Barış Alper’in yerine oyuna dahil oldu. Oynanmayan süre olarak dört dakika ilave edilen maçın kalan dilimi Galatasaray’ın kontrolü ve gol pozisyonlarıyla geçse de RAMS Park tribünlerinden başka gol sesi yükselmedi. Sarı-kırmızılılar, Rizespor’u 5-0 mağlup ederek ligde dörtte dört yaptı. Maçın ardından Victor Osimhen sahada üçlü çektirip tribünden aldığı bayrağı salladı. Devamında bununla yetinmeyen Nijeryalı golcü tribündeki sete çıkıp bir üçlü de orada çektirdi ve taraftarla gerçek anlamda bütünleşti.

Bu sonuçla Galatasaray’ın puanı 12’ye yükselirken Rizespor dört puanda kaldı. Galatasaray, 17 Eylül Salı günü erteleme maçında Gaziantep FK’yi ağırlayacak. Karşılaşma saat 20:00’de başlayacak.

Kerem Aktürkoğlu hayranı Rüzgar formasına kavuştuKerem Aktürkoğlu hayranı Rüzgar formasına kavuştuMaçın ardından mikrofonlara konuşan Victor Osimhen, “Galatasaray’da olduğum için çok mutluyum. Taraftarımızla buluştuk. Bu şekilde devam etmek ve her maçı kazanmak istiyoruz. Galatasaray’ın ne kadar büyük olduğunu ve taraftar kitlesinin ne kadar büyük olduğunu biliyordum. En ufak soru işareti yoktu kafamda. Burada elimden gelen her şeyi yapacağım. Icardi zaten bu oyunun efsanesi. Batshuayi de çok önemli ve ölümcül oyuncu. İkisinden de öğreneceklerim var. Onlarla işbirliği yaparak Galatasaray’ı çok daha ileriye götüreceğiz” dedi.

Karşılaşmada sergilediği performansla öne çıkan Gabriel Sara ise “Gol attığım için mutluyum, takıma yardım ettiğim için mutluyum. Okan hocalar bana talimatlar veriyor, oyun içinde de değişikler oluyor bazen. Ne isterlerse yapmaya çalışıyorum. Duran topları çocukluğumdan beri çalışıyorum, babam bana ‘bunun önemli bir silah’ olacağını söylemişti. Önemli olan hangi rolde olursam olayım takıma yardımcı olmak. Hoca nerede oynatırsa oynatsın %100’ümü vereceğim” yorumunda bulundu.

Okan Buruk: Hem Türkiye Ligi’ni hem de Avrupa Kupası’nı kazanmak istiyoruz

5-0’lık galibiyet sonrası konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk şunları söyledi:

“Transfer dönemi önemli ama transfer dönemi bittikten sonra oyuncuların ve bizim rahatladığımızı görüyoruz. Yolumuza kazanarak devam etmek istiyoruz. Hem Türkiye Ligi’ni kazanmak hem de Avrupa Kupası’nı kazanmak istiyoruz. Üç tane önemli forvetimiz var. Hepsi birlikte olunca sistem olarak neler yapabileceğimizi düşüneceğiz. Daha önemlisi hepsi takımı sahipleniyor. Tribünle nasıl bir arada olduklarını görüyoruz”

‘Orta saha düşüncemiz olmuştu’

Transfer döneminde orta saha transferi istemediğine dair haberleri yorumlayan Buruk, “Profillere hep bakıyoruz aslında, ne ihtiyacımız var, ne olabilir, nasıl farklı oynayabiliriz diye. Transferin son dönemi orta saha ile ilgili düşüncelerimiz oldu. Çok beğendiğimiz iki oyuncuya teklifimiz oldu. Osimhen sonrası yapabileceğimiz dizilişler üzerinde farklı tipte oyuncular düşündük. Zaten elimizde iyi orta saha oyuncuları var ama buraya bir tane daha oyuncu katar mıyız diye düşündük. Sonuç olarak olmadı, ama kadromdan memnunum ve çok iyi oyunculara sahibiz” dedi.

‘Her zaman çift forvetle oynamayı düşüneceğiz’

Gelen soru üzerine sezonun devamında uygulamayı düşündüğü dizilişlerle ilgili de konuşan Okan Buruk şu yorumu yaptı:

“Her zaman iki forvetle oynamayı düşüneceğiz. Bunu 3-5-2 mi, 4-4-2 mi, 3-4-2-1 olarak mı, diye nasıl yapabiliriz bunu düşüneceğiz. Bununla ilgili çalışmamız lazım. Erokspor’a karşı hazırlık maçında üçlü savunma oynadık ama tam kadro değildik. Tam kadro olmadığınız sürece çalışma zor oluyor, hep beraber olduğumuzda değişik sistemler üzerinde çalışabiliriz. Oyuncu yapısı olarak üç sisteme de uyuyoruz.”

Jelert için sabır istedi

Sağ bekte Kaan Ayhan’ı ilk 11’de sahaya sürüp yedek kulübesinde bıraktığı bir diğer yeni transfer Elias Jelert hakkında konuşan Okan Buruk, “Bütün yeni transferlerin bir süreci olduğunu, adaptasyon süreci olduğunu hep söylüyorum. Bunları iyi değerlendirmek gerekiyor. Bugün baktığımızda iki oyuncumuz yeni geldi ama çok çabuk adapte oldular, bu değişebiliyor. Jelert çok daha genç oyuncu, yatırım yaptığımız oyuncu. Çok kısa vadede ondan müthiş bir şey beklemiyoruz. İlk defa da evlerinden ayrılıyorlar. Onlara süre vermek ve onları en iyi ortamda oynatmak gerekiyor. Bize geldikten sonra sakatlık oldu, en kısa sürede %100 hazır hale gelecek. Geçen hafta da iki maç oynayıp geldi, ufak ağrısı vardı o yüzden maçın başında onu kullanmadık. Bir sonraki maç düşündüğümüz oyunculardan birisi olacak” dedi.

Icardi yaklaşık iki hafta daha yok

Sakatlığı bulunan Mauro Icardi’nin sağlık durumuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Okan Buruk, “Icardi’nin tedavisi kendi ülkesinde devam ediyor. 2-3 gün içinde burada kontrolümüzde devam ediyor. Şu anda gözüken; yaklaşık iki haftalık bir süresi olduğu” dedi.

Konu hakkında konuşan Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce ise “Icardi pazartesi günü dönecek ve burada çalışacak, Ziyech için ise süre vermiyorum” açıklamasında bulundu.

İbrahim Hatipoğlu: Cenk Ergün’ün istifası sürpriz oldu

Galatasaray’ın transfer operasyonlarının başında yer alan yönetim kurulu üyelerinden İbrahim Hatipoğlu da maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstifa eden Cenk Ergün’le birlikte taraftarların en çok tepki gösterdiği isim olan Hatipoğlu, “Transfer dönemi hakkında bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Çok bilgi kirliliği oldu, yanlış yönlendirildi ve değerlendirildi. İhtiyacımız olan bölgelere oyuncularımızı aldık. Osimhen dünyanın en pahalı futbolcusu. Onu izlemenin keyfini çıkaralım. Haziran ayına kadar bizimle birlikte olacak. Umarım onunla hem şampiyon oluruz hem de Avrupa’da finale çıkarız. Bu sezon onu izlemenin keyfini çıkaralım. Şimdiden sezon sonuna girmeye gerek yok. Uzun bir süre bizimle birlikte. Bugün bizim oyuncumuz. Haziran ayına kadar bizimle birlikte” dedi.

Hatipoğlu, Cenk Ergün’ün istifası ve yerine yapılacak olası bir atmayla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

“İstifa bizim için de sürpriz oldu. Cenk beraber mesai yaptığımız bir arkadaşımızdı. Henüz bir değerlendirmede bulunmadık. Değerlendirme yaptıktan sonra en doğru hamleyi yaparız.”

Galatasaray'ın yeni forma sponsoru sosyal medyayı karıştırdıGalatasaray’ın yeni forma sponsoru sosyal medyayı karıştırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.