Türk bayrağını taşıyan para yüzücü Sevilay Öztürk’ün hedefi altın madalya

2024 Paralimpik Oyunları açılış töreninde Türk bayrağını taşıyan Sevilay Öztürk zorluklarla dolu yaşamındaki huzuru havuzda buldu. 21 yaşındaki milli para yüzücünün hedefi oyunlardan altın madalyayla dönmek.

Spor 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Son Paralimpik Oyunları'nın gümüş madalyalı ismi Sevilay'ın bu seferki hedefi altın.

Henüz 12 yaşındayken Rio 2016 Paralimpik Oyunları’nda mücadele edip adını en genç sporcu olarak tarihe yazdıran Sevilay Öztürk Tokyo’daki oyunlarda gümüş madalyalı boynuna asarak Türk bayrağını tarihte ilk kez yüzme branşında kürsüye çıkardı. Aynı bayrağı Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda taşıma onuruna erişen Sevilay’ın tek hedefi bu kez madalyanın rengini altına çevirmek.

Kolları olmayan dünyaya gelen milli para yüzücü Sevilay hayata adım attığı günden itibaren her şeyi bacaklarıyla yapmayı öğrendi. Fiziksel eksikliklerinin farkında olmakla birlikte bunu bir engel olarak görmeyen Sevilay çok çalışarak tüm zorlukları alt etmeyi başardı. Çoğu insan uyurken sabahın erken saatlerinde havuza gelerek çalışmalarını sürdüren milli sporcuya yüzme tekniklerini geliştirmek için antrenör Mehmet Ali Abbas yardımcı olurken formunun ve kondisyonunun üst düzeyde kalabilmesi için ise spor salonundaki eğitmeni Yusuf Şimşek mesai harcıyor.

Yüzme antrenörü Mehmet Ali Abbas, Sevilay’ın henüz zirveye ulaşmadığını ve büyük başarılara imza atacağını gururla ifade etmekle birlikte onu Türkiye için bir rol model ve gurur kaynağı olarak görüyor.

Kolları olmadığı için kendisini suyun içinde hareket eden küçük bir balığa benzeten Sevilay “Yüzme hayatımı değiştirdi” diyor ve sporun ona başarılı olmak için gereken her şeye sahip olduğunu ve ulaşamayacağı hiçbir şey olmadığını öğrettiğini belirtiyor. Altın madalya hedefine odaklanan Sevilay herkesi özgüvene, cesarete ve başarıya doğru yüzmeye davet ediyor.

Paralimpik Oyunları tarihindeki ilk trans sporcu: Valentina PetrilloParalimpik Oyunları tarihindeki ilk trans sporcu: Valentina Petrillo

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.