Türk futbolunun kara günü: Kırmızı beyaza siyah eklendi

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989'da geçirdiği trafik kazası, Türk futbol tarihinin kara günleri arasında yer alıyor. Kazadan sonra Karadeniz ekibinin kırmızı beyaz renklerine siyah eklenirken hayatı kaybedenler 35 yıl sonra anıldı.

Spor 20 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Samsunspor, trafik kazasında hayatını kaybedenleri unutmuyor.

Samsunspor, 20 Ocak 1989’da Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çıktı. Kafileyi taşıyan otobüs Havza ilçesinde bir kamyonla çarpıştı. Teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan kazada yaşamını yitirdi.

Samsunspor renklerine siyahı ekledi

Karadeniz ekibi, kaza nedeniyle 1989 yılından itibaren kırmızı-beyazlı renklerine ‘siyah’ı da ekledi. Samsun kentini yasa boğan kazanın 35. yıldönümünde hayatını kaybedenler ve felç kalan ve 2 yıl önce vefat eden Samsunspor’un efsane futbolcusu ve eski başkanı Emin Kar anıldı.

Asri Mezarlık’taki anma töreninde Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus, trafik kazasının Türk futbol tarihinin en acı hadiselerinden biri olarak tarihe geçtiğini işaret söyledi. Carus, “Bu kaza sadece şehrimiz ve Samsunspor’a gönül verenler için değil, tüm spor camiasının ve futbolseverlerin hafızalarında yer etmiştir. Şanlı bayrağımızdan aldığı renkler ve Atatürk armalı formasıyla hak ettiği mutlu günlere ulaşacağına inancım tamdır. Samsunspor, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük başarılara imza atacaktır” dedi.

Samsun Asri Mezarlığı’ndaki anmada hüzün vardı.

Anma törenine Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Yılport Samsunspor İcra Kurulu üyeleri Soner Soykan ve Suat Çakır, futbol direktörü Fuat Çapa, futbolcular Osman Çelik ve Yunus Emre Çift, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü ile vatandaşlar katıldı.

Samsunspor'a İsviçre'den iyi haberSamsunspor’a İsviçre’den iyi haber

Samsunspor’lu taraftarlar düzenlenen bir diğer programda, kazanın olduğu noktaya çiçek bırakarak hayatını kaybedenleri andı. Taraftar derneği başkanı Emre Aysan, kazada hayatlarını kaybedenlerin Samsun ve Türk sporunu yasa boğduğunu belirterek “Kazanın 35. yılını acı ile anıyoruz. Kazada hayatını kaybeden hocamız ve futbolcularımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileriz” dedi. Samsunspor’a Türkiye Futbol Federasyonu’nun yanı sıra pek çok spor kulübünden de taziye mesajları geldi.

Kan bağışı yapanlara hediye verildi.

Samsunspor’dan kan bağışı kampanyası

Kazanın 35. yıl dönümünde Samsunspor ile Türk Kızılayı iş birliğinde ‘Bu Kan Seni Unutur mu?’ kampanyası düzenlendi. Kampanya boyunca kan veren taraftarlara Samsunspor forması, Süper Lig’deki Antalyaspor maça bilet, atkı ve indirim çeki hediye edildi. Taraftarlar kan bağışı kampanyasına katılmak için Cumhuriyet Meydanı’nda kan bağışı yaptı. Kızılay Kan Bağış İstasyonundaki programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus ve taraftarlar katıldı.

Ronaldo, Ligue 1'e taş attı, yanıt Mbappe ile geldiRonaldo, Ligue 1’e taş attı, yanıt Mbappe ile geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.