Türk kadını yine tarih yazdı: Aysu Türkoğlu!

Açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'nde sonra Kuzey Kanalı'nı da yüzerek geçti ve tarih yazdı. Türkoğlu Kuzey Kanalı'nı geçen ilk Türk kadını ve genç Türk sporcu unvanına sahip oldu.

Spor 11 Ağustos 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Aysu tarihe geçti.

Bodrumlu açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu tarih yazdı. 22 yaşındaki genç sporcu geçen sene 29-30 Temmuz tarihlerinde İngiltere ve Fransa’yı bağlayan Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada geçmiş ve 60 kilometre yüzerek bunu başaran en genç Türk sporcu olmuştu. Aysu bu kez de Kuzey Kanalı’nı geçerek tarih yazdı.

Genç isim Türkiye saatiyle 07.44’te İrlanda-İskoçya arasındaki kanalı geçmek adına kulaç atmaya başladı. Zaman zaman tehlikeli bölgelerden geçen Aysu’ya 40 kilometrelik parkurda yer yer yunuslar da eşlik etti. Deniz suyu sıcaklığı 13 derece civarındayken Türkoğlu 11 saat 48 dakika yüzdükten sonra hedefine ulaştı. Aysu karaya bastığı anları sosyal medyadan paylaştı. Türk bayrağı açarak bu tarihi anı kutlayan Türkoğlu’nun hedefi Oceans Seven yani Okyanusun Yedilisi olarak bilinen 7 kanalı 5 sene içinde yüzerek Guiness Rekorlar Kitabı’na girme hedefi var.

Sevilay Öztürk dünya üçüncüsüSevilay Öztürk dünya üçüncüsü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.