Türk Telekom’da Nenad Canak dönemi

Basketbol Süper Lig ekiplerinden Türk Telekom, Erdem Can’dan boşalan başantrenörlük koltuğuna Nenad Canak’ın getirildiğini açıkladı.

Spor 20 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Nenad Canak Türk Telekom'da.

Geçtiğimiz sezonu Basketbol Süper Ligi’nde lider bitiren ve EuroCup’ta final oynama başarısı gösteren Ankara ekibi Türk Telekom, başantrenörlük görevi için Nenad Canak’la anlaştı.

Telekom, geçtiğimiz günlerde unutulmaz sezonun mimarı Erdem Can’a veda etmişti. Erdem Can’ın Anadolu Efes’in yeni koçu olması bekleniyor. Ankara ekibi, Can’dan boşalan koltuğa ise Canak’ın getirildiğini açıkladı.

Anadolu Efes şampiyon! Ergin Ataman tarihe geçerek veda ettiAnadolu Efes şampiyon! Ergin Ataman tarihe geçerek veda etti

Sırp isim, koçluk kariyerine 2017’de Spartak Subotica’da başladı. Canak, buradan Partizan’a geçti ve ardından yaklaşık 5 sezon boyunca çalıştıracağı Litvanya takımı Lietkabelis’le anlaştı. 2022’de Litvanya Ligi finaline kadar yükselen Canak ve ekibi bu noktada Zalgiris Kaunas’a takıldı. Koç, 2022-23 sezonu sonunda görevinden ayrıldı ve Türk Telekom’la anlaştı.

Telekom, geçtiğimiz normal sezonu 29 sene sonra lider tamamlamıştı.

Ekpe Udoh yeniden NBA’deEkpe Udoh yeniden NBA’de

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.