Bir rüzgar gibi geçti: Napheesa Collier

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı bundan 20 gün önce kısa süreli sözleşme imzalayarak kadrosuna kattığı Napheesa Collier'a veda etti.

Spor 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin Napheesa Collier'la kısa beraberliği sona erdi.

WNBA’de Minnesota Lynx forması giyen 3 kez All-Star olmuş yıldız oyuncu Napheesa Collier, İlk Avrupa deneyimi için Fenerbahçe’yle anlaştı. 23 Eylül 2023 tarihinde sarı-lacivertlilerin açıkladığı transfer, kısa süreli sözleşme olarak duyuruldu. Phee, takımla vedalaştı.

Napheesa Collier, 24 Eylül pazar günü İstanbul’a gelip takımla çalışmalara başlamış, 28 Eylül akşamı Asvel’le oynanan SuperCup mücadelesinde 20 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistle yıldızlaşmıştı. Collier bu maçın en değerli oyuncusu seçilirken Fenerbahçe 109-52 gibi ezici bir üstünlükle kupayı müzesine götürmüş bunu başaran ilk Türk takımı olmuştu. Collier EuroLeague’in ilk haftasında Valencia’ya karşı 96-66 kazanılan maçta 17 sayı 6 ribauntla oynarken, 106-57 kazanılan Asvel maçında 23 sayı ve 8 ribauntla oynamıştı. Collier bu maçın ardından takım arkadaşlarıyla vedalaştı. Collier’ın gidişi sonrası Fenerbahçe’nin uzun rotasyonuna Dallas Wings’le sezonu biten Natasha Howard’ın dahil olması bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.