Türkiye, Fiorentina’ya duacı

Fiorentina 120+9'da attığı golle İsviçre'nin Basel takımını eleyerek Konferans Ligi'nde finale çıktı. Böylece, 2022-23 sezonu ülke sıralamasında İsviçre'nin Türkiye'ye geçme ihtimali ortadan kalktı.

Spor 20 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fiorentina, Basel'i eleyerek Türkiye'yi sevindirdi.

Türkiye için Konferans Ligi’ndeki Fiorentina- Basel karşılaşmasının ayrı bir önemi vardı. Play-off turunda Trabzonspor’u eleyen Basel, finale çıktığı takdirde UEFA ülke sıralamasında İsviçre’yi Türkiye’nin önüne geçirecekti. İlk maçı Floransa’da 2-1 kazanınca da avantaj Basel’in eline geçti.

Türk takımlarını elediler, Avrupa'da finale çıktılarTürk takımlarını elediler, Avrupa’da finale çıktılar

Rövanş maçını Fiorentina 2-1 kazandı. Karşılaşma uzatmaya gitti. Bir taraftarın rahatsızlanması sonucu maça 10 dakika ara verildi. 120+9’da gelen sadece İtalyanları değil Türkiye’yi de sevince boğdu. Basel’in elenmesiyle Türkiye UEFA kulüp müsabakaları ülkeler sıralamasında 2022/23 sezonunu 12’nci sırada tamamladı. 2024-25 sezonunda Türkiye’nin Avrupa kupaları katılım tablosu şöyle oldu:

Türkiye Süper ligi birincisi: Şampiyonlar Ligi play-off turu

Türkiye Süper ligi ikincisi: Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu

Türkiye Süper Ligi üçüncüsü: Avrupa Ligi 2. Eleme Turu

Türkiye Süper Ligi dördüncüsü: Konferans Ligi 2. eleme turu

Türkiye Kupası şampiyonu: Avrupa Ligi play-off turu.

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsüDünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.