Türkiye liglerinin en pahalı maçı ‘seyircisiz’ ve tatsız tuzsuz bitti

Tuzlaspor, Eyüpspor biletletleri 38 bin 500 ve 50 bin TL'den satışı sunmuştu. Kombinesi olan 20 kişinin izlediği maçta ne futbol ne gol vardı. Rizespor ise 2 penaltı kaçırdığı maçta takipçisi Pendikspor'a yenilerek Süper Lig şansını zora soktu.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tuzlaspor- Eyüpspor maçını yöneticiler dışında kombinesi olan 20 kişi izledi.

Tuzlaspor’un Eyüpspor’u konuk edeceği karşılaşma, bilet fiyatları ev sahibi için 38 bin 500, deplasman taratarı için 50 bin TL olarak açıklanınca bir anda ilgi odağı oldu. Karşılaşmayı 2 takım yöneticilerinin yanı sıra sezon başında kombine kart alan yaklaşık 20 taraftar takip etti. Tuzlaspor’un tavrını üzüntüyle karşıladığını belirten Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız, “Tuzlaspor maçında taraftarlarımız için belirlenen bilet fiyatını maçtan 1 gün önce öğrendik. Geçen sezon, stadımızı verdiğimiz şehrimizin takımı Tuzlaspor’un bu tavrını üzüntüyle karşılıyorum. Maalesef taraftarlarımız statta olamadı. Karşılaşmayı yönetim kurulu üyelerimizle takip ettik” dedi.

Eyüpspor’un teknik direktörü Arda Turan3. maçında da galip gelemedi.

Teknik direktörlüğe Arda Turan’ı getiren Eyüpspor mutlak 3 puan istiyordu. Karşılaşma boyunca Eyapspor’un baskısı ancak tatsız bir futbol vardı. İki takım gol atmayı başaramayınca karşılaşma 0-0 bitti. Bu sonuçla Arda Turan yönetiminde 3. maçına çıkan Eyüpspor yine galibiyetle tanışamadı. 59 puanda kalan Eyüpspor gözünü Süper Lig’e çıkmadaki iki rakibi Pendikspor – Rizespor maçına çevirdi.

Jorge Jesus haklı çıktı... Anti oyunJorge Jesus haklı çıktı… Anti oyun

Rizespor 2 penaltı kaçındı, Süper Lig’i riske attı

Rizespor, Samsunspor’dan sonra direkt Süper Lig’e çıkacak ikinci takı olmak için avantajlıydı. Rakibi Pendikspor’un 5 puan önünde çıktığı karşılaşmada 5. dakikada Benhur Keser’in golüyle öne geçen Karadeniz ekibi için işler yolunda gözüküyordu. Ancak Pendikspor bu gole çabuk reaksiyon verdi. 18’de Görkem Kaya, 25’te Thuram ve 45+1’inci dakikada Aosman ile skoru 3-1’e getirdi.

Rizespor 3-2 kaybettiği maçın ardından büyük üzüntü yaşadı.

Rizespor 3 penaltı kazandı, 1’ini değerlendirdi

İkinci yarı Rizespor’un baskısıyla başladı. Yeşil-mavililer 71, 77 ve 87’nci dakikalarda 3 penaltı kazandı. Topun başına aynı isim Bolasie geçti. İlk penaltıyı ağlara gönderen futbolcu diğer ikisini değerlendiremedi. Maçı 3-2 kazanan Pendikspor puanını 61’e çıkartarak 3’üncü sıraya yükseldi. Rizespor ise 63 puanla 2’nci sırada kaldı.

Günün diğer maçında Manisa FK, Keçiörengücü deplasmanında üç puanı 3-0’lık skorla aldı.

Endüstriyel futbolun karanlık yüzü: Bruno Rodriguez'in dramıEndüstriyel futbolun karanlık yüzü: Bruno Rodriguez’in dramı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.