Türkiye Paris’te dört okçusuyla madalya arayacak

Paris 2024 Olimpiyatları'nda okçuluk müsabakaları başlıyor. Türkiye dört sporcusuyla olimpiyat oyunlarında madalya arıyor.

Spor 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Türk okçuluğunun Paris'teki mutlak hedefi madalya kürsüsü.

Paris 2024 Olimpiyatları’nda okçuluk müsabakaları açılış töreninden önce, 25 Temmuz Perşembe günü sıralama atışlarıyla başlayacak. Olimpiyatlardaki okçuluk müsabakaları şehrin tarihi yapılarından Les Invalides’de ve saat 10:30’da yapılacak.

Kadınlarda Elif Berra Gökkır, erkeklerde ise son olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer 2024 Paris Olimpiyatları’nda boy gösterecek. Okçulukta perşembe günü yapılacak sıralama müsabakaları sonrası 28 Temmuz’da kadın takım, 29 Temmuz’da ise erkek takım finalleri yapılacak. Bireysel müsabakalarda, 30-31 Temmuz ve 1 Ağustos’ta yapılacak eleme karşılaşmalarının ardından 2-3-4 Ağustos’ta finaller var.

Paris Olimpiyatları'na doğru... IŞİD endişesi büyüyorParis Olimpiyatları’na doğru… IŞİD endişesi büyüyor

Hedef dört sporcuyla birden madalya

Paris’teki heyecana erkeklerde takım halinde katılacak Türkiye’de Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış bireysel kategorileri haricinde takım müsabakalarında da madalya mücadelesi verecek. Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış ilk kez olimpiyatlarda yarışacak.
Klasik yay kadınlar kategorisinde ise tek kotayı Elif Berra Gökkır aldı. Almanya’nın Essen kentindeki Okçuluk Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri’nde bronz madalya kazanarak Paris 2024’e kota elde eden 17 yaşındaki milli okçu ilk kez olimpiyatlarda mücadele edecek. Elif Berra’nın da kota almasıyla Türkiye Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda okçuluk branşında karışık takım müsabakalarında da yarışma hakkı elde etti.

Mete Gazoz yedi yıla 50 madalya sığdırdıMete Gazoz yedi yıla 50 madalya sığdırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.