Türkiye-Portekiz maçında yaşananlar güvenlik önlemlerine yansıyor

Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu ikinci maçında Türkiye, Portekiz'e 3-0 yenildi. Maça damga vuranlardan biri sahaya sürekli taraftar girmesiydi. UEFA güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verdi.

Spor 23 Haziran 2024
Türkiye-Portekiz maçında sahaya taraftar girmesi güvenlik önlemlerinin artmasına neden olacak.

Türkiye’nin Avrupa Futbol Şampiyonası macerası istediği gibi devam etmedi. İlk maçında Gürcistan’ı 3-1 yenen milliler ikinci maçında yıldızlar topluluğu Portekiz’e 3-0 yenildi. Maça damgasını vuran olaylardan biri sahaya giren taraftarlar oldu. İkinci yarıda karşılaşma bu nedenle sıklıkla durdu.

Karşılaşma boyunca toplam altı kez sahaya taraftar atladı. Sahaya atlayanlar 39 yaşındaki süper yıldız Cristiano Ronaldo’ya koşarak fotoğraf çektirmeye çalışıyordu. Maçın sonunda açıklama yapan Bernardo Silva “Sadece sahaya bir taraftar girdiği için oyunu her zaman durdurmak zorunda kalmak biraz sinir bozucu” dedi. Portekiz Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Martinez de “Bu endişe verici çünkü bugün taraftarların niyeti iyiydi. Ancak niyeti iyi olmayan taraftarların sahaya girmesi durumunda zor anlar yaşanacaktır. Bunun olmaması gerektiğini düşünüyorum. Oyuncuların sahada bu kadar açıkta kalması iyi değil” diye konuştu.

UEFA’nın Portekiz-Türkiye maçında taraftarların sahaya bu kadar sık girmesiyle ilgili soruşturma başlattığı ve güvenlik önlemlerinin gelecek maçlarda arttırılacağı belirtildi.

Elde kaldı üç: Millilerde stoper problemiElde kaldı üç: Millilerde stoper problemi

Mirlind Daku’ya af yok

UEFA, Arnavut futbolcu Mirlind Daku’ya Arnavutluk-Hırvatistan maçının ardından Makedon ve Sırplara hakaret ettiği gerekçesiyle 2 maç ceza verdi. Daha önce de Kosova, Sırbistan ile İngiltere arasında oynanan maçta Sırp taraftarların “Kosova aleyhine siyasi, şovenist ve ırkçı mesajlar içeren bayrak, slogan ve tezahüratlar sergilemesi” gerekçesiyle UEFA’ya şikayette bulunmuştu.

Klasik kimliğimize döndük: Zafer sonrası hüsran…Klasik kimliğimize döndük: Zafer sonrası hüsran…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.