Türkiye Ralli Şampiyonası’nın Marmaris ayağını Ümitcan Özdemir-Kutay Ertuğrul ikilisi kazandı

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağı olan Ege Rallisi Marmaris tamamlandı. Şampiyonanın ikinci ayağını oluşturan mücadeleyi Ümitcan Özdemir ve Kutay Ertuğrul'dan oluşan GP Garage My Team 1 saat 6 dakika 47 saniyeyle birinci sırada bitirdi.

Spor 24 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağı Marmaris'te tamamlandı.

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Ege Rallisi Marmaris’te heyecan sona erdi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Ege Otomobil Spor Kulübü tarafından Muğla’nın Marmaris ve Ula ilçelerinde gerçekleştirilen organizasyondu Ümitcan Özdemir ve Kutay Ertuğrul’dan oluşan GP Garage My Team 1 saat 6 dakika 47 saniyeyle birinci sırada bitirdi.

Uzunluğu toplam 113 kilometre olan yedi farklı etapta mücadele eden yarışmacıları çok sayıda ralli tutkunu büyük ilgiyle takip etti. Ford Team Türkiye’den geçen yılın şampiyonu Ali Türkkan-Burak Erdener ise liderin üç saniye gerisinde kalarak Ege Rallisi Marmaris’i ikinci sırada bitirdi. Atış Motorsports’dan Burak Çukurova-Burak Akçay da 1 saat 8 dakika 4 saniyeyle üçüncü sırada yer aldı.

Şampiyona tarihinin önemli isimlerinden Volkan Işık, GP Garage My Team adına etaplara geri döndüğü organizasyonun Bayır etabında kaza geçirerek yarışı yarıda bıraktı. Işık ve yardımcı pilotu, yara almadan araçtan çıktı.

İki çeker klasmanında Atış Motorsport’tan Refik Bozkurt-Soner Tamer 1 saat 13 dakika 20 saniyeyle, TOSFED Ralli Kupası’nda da GMG Racing’den Berkay Erdoğan-Muhammed Mataracı 1 saat 15 dakika 45 saniyeyle birinci olduğu organizasyonda ödüllerini Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya verdi.

Eren Üçlertoprağı: Bu senenin ilk asfalt yarışından pilotlarımız çok memnun kaldı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Marmaris’te daha önce üç kez Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) organizasyonunu düzenlediklerini hatırlatan Üçlertoprağı, “Marmaris’te kendimizi çok rahat hissediyoruz, her zaman çok hoş karşılanıyoruz. 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışını gerçekleştirdik. Çok güzel yarış oldu. Bu sene ilk kez asfalt yarışı yaptık. Pilotlarımız ve organizasyon ekipleri çok memnun kaldı. Umarım Marmaris’te memnun kalmıştır.” dedi.

Bu yıl çevre duyarlılığına daha çok özen gösterdiklerini belirten Üçlertoprağı, “Çevre konusunda WRC’nin dünyada ilk kez üç yıldız verdiği ülkeyiz. Bunun denetlemesi FIA tarafından yapılmıştı. Bu yıl ilaveten kamuya açık asfalt yolarda çevre hassasiyeti göstererek yarışlarımızı yaptık. Kadın komisyonumuzun liderliğinde bütün ekip doğaya tohum bırakıp, fidanlar diktik. Çok güzel duygularla Marmaris’ten ayrılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bin tohum topu doğaya bırakıldı

Ege Rallisi Marmaris’te “Çevre Bilinçli Eylemler” hareketiyle Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği, Atatürk İlkokulu öğrencileri ve TOSFED Kadınlar Komisyonu iş birliğiyle keçiboynuzu tohum topları hazırlandı.
Yaklaşık bin tohum topu, yarış ekosistemi içerisinde bulunan görevliler, yarışçılar, takımlar, markalar, sponsorlar ve diğer tüm paydaşlarla birlikte doğaya bırakıldı.

Verstappen'e şok: Ferrari Avustralya'da şahlandıVerstappen’e şok: Ferrari Avustralya’da şahlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.