Verstappen’e şok: Ferrari Avustralya’da şahlandı

Formula 1'de çıktığı son dokuz yarışın tamamını kazanan Max Verstappen, yaşadığı mekanik sorun nedeniyle dördüncü turda Avustralya GP'sine veda etti. Kazanan Ferrari pilotu Carlos Sainz Jr olurken ikinci Charles Leclerc oldu.

Spor 24 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ferrari'den Avustralya'da duble.

Formula 1’de 2024 sezonu heyecanı bir haftalık aranın ardından Avustralya’da devam etti. İlk iki haftaya son şampiyon Max Verstappen damga vurmuştu. Hollandalı iki yarışı da kazanırken birinde en hızlı tura imza atıp 51 puanla sürücüler klasmanında liderlikteydi.

Avustralya’da da yarışa birinci cepten başlayan Max başlangıçta liderliğini korumayı başardı. Ancak dördüncü turda yaşanan mekanik arıza Hollandalının sonu oldu. Verstappen, yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Mücadelenin devamında Mercedes pilotu Lewis Hamilton da yarış dışı kalınca bu iki dünya şampiyonu tam 925 gün sonra aynı yarışı bitirememiş oldular.

Verstappen’in devre dışı kalmasının ardından Ferrari pilotları Carlos Sainz Jr ve Charles Leclerc ilk iki sırayı aldılar. Ferrari’ler McLaren’den Lando Norris ve Oscar Piastri’nin yaklaşmasına izin vermediler ve damalı bayrağı ilk iki sırada geçip Avustralya’da duble yapmayı başardılar. İngiliz pilot Norris de onları takip etti ve podyumu tamamlayan üçüncü sporcu oldu. Yarışın son turunda Mercedes’ten George Russell’ın kazası korkuttu. Bariyerlere temas eden Russell spin attı ve aracı yan dönerek pistin tam ortasında kaldı. Telsizden kırmızı bayrak çıkması için adeta yalvaran Russell’ın başına bir şey gelmedi ancak o anlar izleyenleri korkuttu.

Geçtiğimiz yarışı apandisit ameliyatı olduğu için kaçıran Sainz Jr “Tüm pilotlara apandisitlerini aldırmalarını tavsiye ediyorum, daha hızlı olabilirler” diyerek esprili bir şekilde zaferi değerlendirdi. Leclerc “Bahreyn 2022’den sonra ilk defa Ferrari duble yaptı. Sainz ameliyattan sonra harika bir yarış çıkardı” diyerek takım arkadaşının performansını kutladı.

Verstappen yarış dışı kalmasının ardından “Yarışın başında bir şeylerin ters gittiğini hissettim.. Datalarda sorun olduğunu görüyorduk. Günün sonunda bu mekanik bir spor, böyle şeyler olabilir ancak kazanma şansımız vardı, yazık oldu” açıklamasını yaptı. Hollandalı “Arka arkaya birçok iyi yarış geçirdik, dayanıklılığımız çok iyiydi. Bir gün yarıştan çekilmek zorunda kalacağımı biliyordum ve maalesef o gün bugün oldu” diyerek bunun beklediği bir şey olduğunu vurguladı.

Mercedes’ten Lewis Hamilton ise “Bu en kötü sezon başlangıcıydı. 2009’dan bile kötüydü” diyerek takımın durumunun vehametini ortaya koydu.

Hareketli cumartesi: Transfer, NBA, curling, boks...Hareketli cumartesi: Transfer, NBA, curling, boks…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.