Hareketli cumartesi: Transfer, NBA, curling, boks…

Futbol liglerine verilen milli maç arasında sporun cumartesi gündemi yoğun. Basketboldan, transferlere; bokstan curling'e kadar birçok branşta yaşanan gelişmeler...

Spor 23 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Avrupa’da milli maç arasında spor gündemiyine yoğun. Beşiktaş’ta iç transferde Cenk Tosun ve Salih Uçan krizi sürüyor. Curling’de Avrupa Şampiyonası yapıldı. NBA’de heyecan sürüyor. Olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu’nun hedefi Avrupa Şampiyonası. İşte sporda yaşanan gelişmeler….

Beşiktaş’ta Cenk Tosun ve Salih Uçan’la ipler kopuyor

Beşiktaş’ta, sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan Cenk Tosun ve Salih Uçan’ın siyah beyazlı kulübe veda etme ihtimali her geçen gün yükseliyor. Hürriyet’in haberine göre iki futbolcu da mukavele yenileme konusunda Hasan Arat yönetiminin bugüne kadar net bir duruş göstermediğini belirtti.

Cenk Tosun ile Salih Uçan’ın sözleşmeleri sezon sonu bitiyor.

Futbolcular şunları söyledi: “Mevcut yönetimden bizimle görüşen olmadı. Sadece futbol direktörü Samet Aybaba ile bir konuşmamız oldu, onun dışında yönetimle herhangi bir temasımız olmadı. Aybaba ile yapılan görüşmede ücret konusu gündeme gelmedi. Para konusunu eski yönetimle konuşmuştuk. Bize yıllık 50’şer milyon TL teklif ettiler, biz ise 60 milyon TL istedik. Günümüz koşulları gereği 60 milyondan daha aşağıya inmemizin mümkün olmadığını bildirdik. Teknik direktörümüz Santos bizden memnun olduğunu, kalmamızı istediğini söyledi ancak yönetim kanadından net bir adım atılmadı.”

Gençlerin gururu! Avrupa Şampiyonası’nı bir maç kala garantilediler

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Elit Tur 6. Grup ikinci maçında Hırvatistan’ı 2-1 mağlup etti ve finallere katılmaya hak kazandı. Hırvatistan’ın Varazdin kentindeki Gradski Stadı’nda oynanan mücadelede millilerin gollerini 5’te Engin Efe Poyraz Yıldırım ile 10’da Emre Uzun attı. Hırvatistan’ın tek golünü ise 50. dakikada Zlatan Koscevic kaydetti. Bu galibiyetle ikide iki yapan ay-yıldızlılar, puanını 6’ya çıkardı. Gruptaki diğer müsabakada Romanya, Almanya’yı 3-2 mağlup etti. Bu sonuçların ardından son oynanacak maçların skorlarına bakılmaksızın Türkiye, 15-28 Temmuz’da Kuzey İrlanda’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.

Ay-yıldızlıların Hırvatistan ile oynadığı karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Milli Takımlardan Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ile Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları da tribünden takip etti.

Beşiktaş hazırlık maçında şov yaptı

Beşiktaş hazırlık maçında beş gollü galibiyet aldı.

Beşiktaş, hazırlık maçında Karadağ ekibi Buducnost’la Nevzat Demir Tesisleri’nde karşılaştı. Siyah-beyazlılar mücadeleye Ersin Destanoğlu, Jonas Svensson, Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan, Serkan Emrecan Terzi, Demir Ege Tıknaz, Gedson Fernandes, Rachid Ghezzal, Jackson Muleka, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar ilk 11’iyle başladı. Utku Yuvakuran, Göktuğ Baytekin, Onur Bulut, Ante Rebic, Joe Worrall, Necip Uysal ve Umut Meraş ise yedek kulübesinde yer aldı. Müsabakanın ilk yarısını 3-0 önde geçen Beşiktaş, sahadan 5-1 galip ayrıldı. Siyah-beyazlıların gollerini; Gedson Fernandes, Umut Meraş, Rachid Ghezzal, Vincent Aboubakar ve Joe Worrall attı. Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, maç öncesi bir araya geldiği Buducnost Sportif Direktörü Andrija Delibasic ve teknik direktörü Mladen Milinkovic ile dünya futbolundaki gelişmeler hakkında bir süre sohbet etti.

Acun Ilıcalı: Ali Koç’un hikayesi bitmedi

Acun Ilıcalı, Ali Koç’un Fenerbahçe’nin başında kalmasını istediğini söyledi.

İş insanı Acun Ilıcalı’dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a tam destek geldi. Bu sezon sonunda başkanlığı bırakacağını açıklayan Ali Koç için “Fenerbahçe’deki hikayesi daha bitmedi” diyen Acun Ilıcalı konuşmasına şöyle devam etti: “Onu yakından tanıyan biri olarak; zamanını, parasını bu kadar harcayan, Türkiye’deki önemli insanlardan birisi olarak da Fenerbahçe’ye daha da faydalı olacağını düşünüyorum. Hikayesinin bitmediğini düşünüyorum. Bu konuda ikna etmek için ben de elimden geleni yaparım.”

Türkiye’deki futbol ikliminin Ali Koç gibi değerli insanları uzaklaştırmaması gerektiğini vurgulayan Acun Ilıcalı, daha önce yaptığı açıklamada ise “Türkiye’deki gerilimin, futboldaki kaosun tek bir çözümü var. Tek sebep var; hakemlerimiz” demişti.

Eski Fenerbahçeli Nemanja Bjelica basketbola veda etti

Bjelica’nın ikinci Fenerbahçe dönemi istediği gibi geçmedi.

Bir dönem Fenerbahçe’de ve NBA takımlarında forma giyen 35 yaşındaki basketbolcu Nemanja Bjelica, baskebolu bıraktığını duyurdu. Sırp oyuncu, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile 20 yıllık basketbol kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. Kariyerinde birçok başarısı bulunan Nemanja Bjelica, hem EuroLeague’de MVP seçilen ve NBA’de şampiyonluk yaşayan tek basekbolcu konumunda. Bjelica kariyerinde; Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Ligi, yılın en iyi Sırp basketbolcusu, EuroLeague MVP ve NBA Şampiyonluğu yaşadı. 2022-2023 sezonunda Fenerbahçe’ye geri dönen Nemanja Bjelica, sakatlıklarla boğuştu ve sarı lacivertli formayla sadece sekiz maça çıkabildi. Fenerbahçe ile yolların ayrılmasından sonra Kızılyıldız’a transfer olan uzun forvet, Sırp takımıyla hiçbir resmi mücadeleye çıkamadı ve sakatlık problemleri yüzünden basketbolu bırakmak durumunda kaldı.

Rıdvan Yılmaz, milli takım kadrosundan çıkarıldı

Rıdvan Yılmaz Macaristan maçında sakatlanıp yerini Mert Müldür’e bırakmıştı.

Eurı 2024 hazırlıkları kapsamında 26 Mart’ta Avusturya ile özel maçta karşılaşacak A Milli Futbol Takımı’nda Rıdvan Yılmaz aday kadrodan çıkarıldı. Rangers’da forma giyen 22 yaşındaki sol bek Macaristan karşılaşmasının 27. dakikasında sol üst uyluk adalesinden sakatlanarak oyunu terk etmişti.

Boston Celtics durduralamıyor

NBA’de play-off’ları önceden garantileyen Boston Celtics, deplasmanda Detroit Pistons’ı 129-102 yendi ve üst üste sekiz, bu sezon 56. galibiyetini aldı. Celtics’te Jaylen Brown 33, Payton Pritchard 20, Kristaps Porzingis ve Derrick White 19’ar sayı attı. Arka arkaya beşinci maçını kaybeden Doğu Konferansı son sırasındaki Pistons’ta James Wiseman’ın 24 ve Jaden Ivey’nin 16 sayısı, sezonun 58. mağlubiyetini engelleyemedi.

Batı Konferansı lideri Oklahoma City Thunder, deplasmanda Toronto Raptors’ı 123-103 mağlup etti. Shai Gilgeous-Alexander 23, Jalen Williams 20 ve Chet Holmgren 18 sayı üreterek art arda 4. maçını kazanan Thunder’ın bu sezonki 49. galibiyetinde etkili oldu. Peş peşe dokuz, sezonun 47. mağlubiyetini yaşayan Raptors’ta Gradey Dick 21 ve Kelly Olynyk 16 sayı attı. NBA’de alınan diğer sonuçlar şöyle…

San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies: 97-99

Minnesota Timberwolves-Cleveland Cavaliers: 104-91

Miami Heat-New Orleans Pelicans: 88-111

Portland Trail Blazers-Los Angeles Clippers: 117-125

Golden State Warriors-Indiana Pacers: 111-123

Los Angeles Lakers-Philadelphia 76ers: 101-94

Buse Naz Çakıroğlu gözünü  Avrupa şampiyonluğuna dikti

Buse Naz Çakıroğlu Tokyo Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazandı.

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Sırbistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na katılarak 2024 Paris Olimpiyatları öncesi kendini deneme fırsatı bulacak. Kariyerinde çok sayıda madalya bulunan Buse Naz, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda 51 kiloda gümüş madalya kazanarak adını kadın boks tarihine yazdırdı. Milli boksör, son olarak 2023’te Polonya’nın Krakow kentinde düzenlenen Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazanarak, Paris 2024 Olimpiyatları için kota alma başarısı gösterdi. Sırbistan’da 14-23 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi’nde milli takımla çalışmalarını sürdüren sporcu, olimpiyat öncesinde bu organizasyondan da altın madalyayla dönmeyi hedefliyor. Avrupa Şampiyonası’ndan güzel sonuçlarla dönmek istediklerini dile getiren milli boksör, “Hem güzel sonuçlarla dönmek hem de takım halinde şampiyon olmak istiyoruz. Dünya Şampiyonası’nda takım halinde dünya şampiyonu olmuştuk. Bu büyük ünvanımızı korumak istiyoruz. Şu an her şey yolunda. Güzel başladık, güzel ilerliyor. Tabii Avrupa şampiyonasından sonra olimpiyat var. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Çakıroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Avrupa Şampiyonası hem rakiplerimin hem de kendi performansımı görmem için olimpiyat öncesi deneme olacak. Olimpiyat öncesi kendimi görmek, test etmek istiyorum. Olimpiyat yaklaşıyor, yaklaştıkça heyecanlanıyoruz. Bize gün yetmiyor. Hafta 8-9 gün olsa çalışmak için daha fazla zamanımız olacak diye hissediyoruz. Hepimizin öncelikli hedefi olimpiyat şampiyonu olmak. Biz her sıklette olimpiyata gitmek değil, olimpiyat şampiyonu olmak istiyoruz. Hocalar, federasyon, Bakanlığımız bizden çok umutlu. Milletimiz de arkamızda, bu desteği, değeri görüyoruz. Kendimize bu destek ve değerle daha fazla güveniyoruz. Olimpiyat bizim için çok farklı olacak.”

Türkiye, Dünya Curling Şampiyonası’nda 10. sırayı aldı

Milli takım turnuvayı üç galibiyetle kapadı.

Dünya Kadınlar Curling Şampiyonası’na katılan Türkiye Milli Takımı, grup aşamasını üç galibiyet, dokuz mağlubiyetle bitirerek turnuvada 10. oldu. Dilşat Yıldız, Öznur Polat, İfayet Şafak Çalıkuşu, Berfin Şengül ve İclal Karaman’dan oluşan milli takım, Kanada’nın Sidney kentinde düzenlenen organizasyonda mücadele etti. Şampiyonanın grup aşamasında Japonya’yı 6-4, Estonya’yı 8-6, Yeni Zelanda’yı da 9-6 mağlup eden Türkiye, ABD’ye 8-4, Danimarka’ya 10-4, İsviçre’ye 8-7, Norveç’e 11-5, İsveç’e 9-6, Güney Kore’ye 10-3, Kanada’ya 9-5, İskoçya’ya 6-5 ve İtalya’ya 7-6 yenildi. Ay-yıldızlılar böylece ilk ikinin doğrudan yarı finale, sonraki dört ekibin ise play-off turuna yükseldiği 13 takımlı grupta 10. sırayı alarak elendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.