Türkiye’nin süper kanatları ay-yıldızlıları uçuruyor

A Milli Takım'ın Çekya'yı mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdığı maçta Barış Alper maçın oyuncusu seçildi, Ferdi Kadıoğlu ise iyi oyunuyla takdir topladı. Takımın sağ ve sol kenardaki organizasyonlarının merkezindeki ikili millileri sırtladı.

Spor 28 Haziran 2024
Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz milli takımdaki performanslarıyla göz doldurdu.

Türkiye’nin F Grubu son maçında Çekya engelini 2-1’lik skorla geçtiği maçta iki oyuncu performanslarıyla ön plana çıktı. Turnuvada daha önce oynanan iki karşılaşmada santrfor olarak görev alan ve verimsiz bir görüntü çizen Barış Alper Yılmaz Çeklere karşı asıl pozisyonu olan sağ kanatta oynadı. Bu sene Fenerbahçe’de sol bekten hücumu organize eden Ferdi Kadıoğlu ise yine sol arkada takımın oyun kurulumuna ve hücum aksiyonlarına önderlik etti.

Zaferle sonuçlanan maçta sağ kanadı adeta nakış gibi işleyen Barış Alper Yılmaz karşılaşmanın oyuncusu seçildi. Milli futbolcu mücadeleyi en fazla ikili mücadele kazanan ve çalım atan oyuncu olarak tamamladı. Toplam 13 kilometre mesafe kat ederek çalışkanlığını ve bitmek bilmeyen enerjisini bir kez daha gösteren Barış maçta 44 defa topla buluştu. Girdiği 13 ikili mücadelenin 10’unu kazanan yıldız oyuncu dört çalım attı, iki kez çıktığı hava topu mücadelelerinin ise ikisini de kazandı. Çektiği iki şutta da çerçeveyi bulmayı başaran milli futbolcu iki kez de gol pası verdi.

Ferdi turnuvanın en iyileri arasında, rakipleri hücumcu orta sahalar

Milli takımın sol kanat savunmacısı Ferdi Kadıoğlu ise ilk iki maçta sergilediği iyi futbolu Çekya karşısında da sahaya yansıtmayı başardı. Savunmadan çıkışlarda istasyon görevi üstlenen milli futbolcu 76 defa topla buluştuğu karşılaşmada girdiği 10 ikili mücadelenin yedisinden galip ayrıldı. Bir bek oyuncusu olarak hücuma da çok fazla destek sağlayan Ferdi maçı beş kilit pasla noktaladı.

Ferdi Kadıoğlu, EURO 2024’ün grup aşamasında takım arkadaşlarına en çok pozisyon hazırlayan üçüncü futbolcu konumunda bulunuyor. Tam 10 kez fırsat yaratan Ferdi’nin üzerinde iki isim var; 13 sayısına ulaşan Danimarka’nın 10 numarası Christian Eriksen ve 11 defa net fırsat yaratan Belçikalı dünya yıldızı Kevin De Bruyne.

Ferdi’nin geride bıraktığı isimler ise Kroos, Kimmich, Gakpo, Coufal, Asllani, Haraslin ve Doku. Ferdi’nin üçüncü sıradan girdiği listede milli yıldız hariç ilk 10 sırayı tamamlayan diğer isimlerin tamamı savunma dörtlüsü dışında bir pozisyonda, yani rakip kaleye daha yakın rollerde mücadele veriyor.

Hakan Çalhanoğlu 'Haftanın Golü' ödülüne aday olduHakan Çalhanoğlu ‘Haftanın Golü’ ödülüne aday oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.