Turnuvaya giderken tekvandocu kızını kaybetti: Milli takım hocasının dramı

Tekvando Milli Takım antrenörü Şevki Kavurat, kızı Sıla Medine Kavurat'ı okul sporları turnuvası için Çorum'a götürürken Çankırı'da kaza yaptı. 17 yaşındaki Sıla, bir haftadır süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Spor 31 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sıla Medine Kavurat ve babası Şevki Kavurat.

Tekvandonun en çok ilgi gördüğü kentlerden biri Kocaeli. Bu kentte Türkiye Tekvando Milli Takım antrenörü Şevki Kavurat onlarca çocuğa eğitim veriyor. Şevki Şevki Kavurat’ın eğittiği öğrencilerden biri de kendi 17 yaşındaki kızı Sıla Medine’ydi.

Şevki Kavurat, 23 Mart’ta Çorum’daki Okullar Arası Tekvando Türkiye Şampiyonası için Kocaeli’nden yola çıktı. Araçta kendi kızıyla birlikte beş kişi daha vardı. Çankırı’ya bağlı Çerkeş yakınlarında kaza geçirdiler. Çankırı Devlet Hastanesi’ne götürüldüler. Araçtaki altı kişinin hayatı tehlikesi yoktu ama Sıla Medine’nin durumu ciddiydi. Hemen Ankara’daki Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevk edildi. Doktorların büyük çabasına karşın 17 yaşındaki Sıla Medine Kavurat, bir hafta süren yaşam mücadelesini kaybetti. Acı haberi Türkiye Tekvando Federasyonu verdi. Yapılan açıklamada, “Kocaeli bölgesi milli sporcularımızdan Sıla Medine Kavurat, geçtiğimiz hafta geçirdiği trafik kazasının ardından yaşam savaşını kaybederek 17 yaşında aramızdan ayrıldı. Sporcumuza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun” denildi.

Sıla Medine Kavurat’ın cenazesinin bugün ikindi vakti Kocaeli Derince Merkez Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Napoli'den Serie A'ya tepki: Irkçı var!Napoli’den Serie A’ya tepki: Irkçı var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.